Pagina's

woensdag 28 december 2011

En toen.....

En toen viel er een lamp naar beneden bovenop mijn dierbare laptop.
Bijna bijzonder hoe goed gemikt.
Maar we zijn er weer!
Hoop dat iedereen een fijne kerst heeft gehad en ga eens lekker rondneuzen wat jullie allemaal hebben uitgespookt.

Liefs Helena.

vrijdag 9 december 2011

Komen en gaan

Nog geheel in pietenpak nam kleine piraat maandag afscheid van 1 van de hopsies. Zo nu en dan kozen onze hopsies het hazenpad en deden zich tegoed aan al het lekkers uit de tuin. Goed voor de konijntjes om van allerlei kruiden te snoepen en een leuk gezicht voor ons. Meestal eindigden de hopsies aan het einde van de dag hun uitstapje voor het hek van de ren om weer naar binnen te mogen.
Helaas liep het deze keer anders en kwam buurvrouw melden dat er een dood konijn in haar tuin lag. Met een doosje onder mijn arm haalde ik hopsie op.


Het is een komen en gaan van allerlei dieren sinds wij op dit stukje Hollandse klei wonen. In ruil voor mest, eitjes, vlees, ongediertebestrijding, bescherming, vermaak en vriendschap kregen heel wat dieren een dak boven hun hoofd. Sommigen werden zelfs vrienden voor het leven.

Het perfekte eitje
Yes we did it!
Vrienden/ friends
Vrienden/ Friends
Truusje
Archief

Zo blij als we kunnen zijn met een nieuwe aanwinst voor ons erf, zo verdrietig is het ook om weer afscheid te nemen. Het is onderdeel van het leven, maar went nooit, voor groot en klein.

zondag 4 december 2011

Nieuwe waarheid

Was niet te vaak je ramen
voor je het weet heb je een begravenis.

Na de plechtigheid was er een stuk banketletter,
die lag opeens op een schoteltje,
de doos waar hij in zat was nodig voor belangrijkere zaken.

vrijdag 2 december 2011

Opgestaan is ...

....plaats vergaan.
Kom ik terug van mijn aardappelschillen weggooien, is mijn plekje voor de kachel ingepikt! Geloof mij, de mannen krijg je niet zomaar weg als ze zich hebben geinstalleerd voor een vuurtje met een spelletje.

donderdag 1 december 2011

Opruiming

Nee, geen opruiming van een zolder, kast of schuur, maar een opruiming van houtresten. Door een plank die overbleef na het bouwen van dit wandje hoef ik eindelijk niet meer naar de lelijke tijdelijke (ondertussen 9 jaar) venterbanken, in de woonkamer te kijken.


Na een opruimrondje door de tuin vonden we ook nog een drempel voor de badkamer.


Ik blijf me verbazen hoe goed het voelt om anders naar materialen te kijken. Dat veel spullen die je denkt nodig te hebben vaak voor je neus liggen of op je pad komen zonder dat je daarvoor naar een bouwmarkt of winkel hoeft te rennen. Een beetje aandacht en liefde is alles wat het vraagt.