Pagina's

woensdag 27 juni 2012

Bezige bijtjes








O, wat veel bijen bij de struik!?
O, ze willen hier blijven wonen.
Lieve buurman belde een imker.
Zo stonden er opeens twee witte figuren, met masker, op de oprit, die heel blij waren met de zwerm bijen.
Dag bijtjes, veel honinggeluk toegewenst in jullie nieuwe huis!

maandag 25 juni 2012

Luiertjes aan de waslijn

Bij de geboorte van nummer 1 kwam het niet eens in mij op, bij mannetje nummer 2 had ik een zeurend stemmetje in mijn achterhoofd dat ik steeds wegduwde en bij kindeke nummer drie durfde ik het eindelijk aan, wasbare luiers. Lief vriendinnetje Ra ging mij voor (bij haar eerste notabene) en zij stuurde mij vanuit Australie een aanmoedigingspakket met wasbare luiertjes. Beste mensen, waarom deed ik dit niet eerder? Er zaten veel verhalen in mijn hoofd van was uitkoken, poep schrapen, dure aanschaf, weet ik veel hoeveel maten blablabla.

Ben je niet in voor luierpraat, stop dan hier!
Als kraamkado kreeg ik 20 meegroei luiers, die op maat zijn te maken met drukkertjes. Aan de binnenkant zit een laagje tegen doorlekken en voor de absorptie schuif je er een inlegger in (of twee).Voor de eerste zes weken waren ze eigenlijk nog te groot, ook in de kleinste stand en gebruikten we de luiers van de gekregen luiertaarten. Met twee maanden paste de luiers goed. Om eerlijk te zijn was ik er toen ook pas zelf aan toe om naast het huishouden van vijf iets nieuws in te voeren.

Van vriendinnetje hoorde ik ook dat je een soort inlegpapiertje kunt gebruiken. Handig om de ontlasting mee uit de luier te halen. Verkrijgbaar in rollen van 120 vellen, biologisch afbreekbaar, mag door het toilet gespoeld. Zie hier. Heb het zelf nog niet gebruikt of besteld. Schijnt heel handig te zijn.

Het wassen van de luiers is tot nu toe goed te doen. De vieze luiers gaan in een oude plastic speelgoedbak, in koud water waar een half kopje soda bij zit. Er is hier genoeg was om elke dag te wassen en ik verdeel het zo dat er twee of drie keer per week een 60 graden was bij zit, waar de luiers bij in gaan. Tot nu toe is alles schoon geworden. Ook met mijn eigen gemaakte wasmiddel (water, soda, zeep en eucalyptusolie).Verder drogen ze snel aan de lijn of voor de kachel. Aan 20 luiers heb ik, tot nu toe, genoeg.

Het lijkt me wel leuk om als er meer luiers nodig zijn, om ze zelf te maken. Voor een gratis beschrijving kijk hier. Hier kun je luiers van Nederlandse makelij kopen of een zelmaak pakket. Bij Salt kun je patronen bestellen voor katoenen luiers en wollen overbroekjes.
Wil je super goedkoop, zoek dan op e-bay naar 'washable baby cloth daiper'. Deze worden vaak kostenloos verstuurd vanuit de producent met e-bay garantie.

De luiers, die ik heb,  absorberen wel minder dan een gewone luier. 's Nachts zou je eigenlijk twee inleggers moeten gebruiken, maar dan liggen de billen van Madelief zowat twee verdiepingen hoger (grap). 's Nachts gaat er een wegwerp luier om.
De luier, zonder inlegger, kun je ook als zwemluier gebruiken. Handig! Ook voor als onze dame in bad gaat met de grote broers. Het is al een voorwaarde van de mannen na een poepincident, LOL!

Tot zover de luierpraat. Hopelijk heeft iemand er iets aan. Tips en toevoegingen zijn natuurlijk altijd welkom.




zaterdag 23 juni 2012

Van alles wat

Eerste vakantiekaart voor Madelief van reislustige oma E.

 Als het even mooi weer is, zijn we er niet.

 Waarom mijn aanrechtblad nooit leeg is (lekker belangrijk trouwens).

 Nieuw kruidendroogrek.

 Op je rug liggen is voor babies!

 Tomaten station in de keuken, bij gebrek aan een kas.

 Betrapt, eendje is de besjesdief!

Ik hartje pyjama-dag

De tijd vliegt voorbij! De langste dag, kortste nacht is al geweest. Nog 4 weken dan krijgen we vakantie. Het aftellen is begonnen.