Pagina's

maandag 30 juli 2012

dinsdag 24 juli 2012

Vakantie= fietsen

Als je 7 km van alle voorzieningen woont, stap je al gauw in de auto. Zeker met een baby, een 5 jarige op een klein fietsje en een route door de polder waar het altijd lijkt te waaien. Voor de kinderen is het bijna vanzelfssprekende om voor elk wisse wasje in ons busje te springen. Begrijp me niet verkeerd, ik zou mijn busje niet willen missen, maar wat minder kan wel. Voordat Madeliefje er bij kwam probeerde ik altijd naar school te fietsen met de jongens. Door het slechte weer en de kleine meid is er dit jaar niet echt van gekomen. Tijd voor aktie.
Vanaf afgelopen vrijdag geldt; vakantie = fietsen.
Het leuke is dat we nu routes kunnen nemen waar we anders niet kunnen komen.

Echt opschieten doet het niet. Veel picknicken, veel speeltuinen, veel mooie plekjes en zelfs vissen onderweg. De fietskar is behoorlijk vol geladen. Maar wat geeft het, het is vakantie en we genieten.

maandag 23 juli 2012

Wassen

Wassen is in huize Hollandse klei een dagelijks terugkerend iets. Zeker met echte smeerpoetjes, die onafhankelijk van het weer, buiten spelen. Tel daar een baby en ouders bij op die er ook wat van kunnen en de wasmachine draait dagelijks zijn rondje.

Veel was betekent ook aardig wat wasmiddel. Op het WWW zijn vele recepten te vinden voor eigen wasmiddel o.a. hier. Toch blijft het in het begin zoeken wat het beste past.
Een blok soda (ongeveer een mok), een half blok olijfoliezeep (ongeveer 70 gram) fijn geraspt en 5 liter warm water. Roeren maar en je hebt een halve emmer met wasmiddel voor een prikkie. Het wasmiddel laat ik gewoon in de emmer zitten en bij elke wasbeurt schep ik een lepel wasmiddel tussen de was. Niet in Het bakje!  Bij het beddengoed, de luierwas en erg stinkende ladingen doe ik twee druppels eucalyptus olie per lepel wasmiddel. Ruikt heerlijk en schijnt goed te zijn tegen beestjes en bacterien.

Witte was wordt weer echt wit als je het ook nog eens laat weken in een mengsel met extra soda. Los een beetje soda op in een kopje heet water en doe dit bij de was in de trommel.
 Door de soda is het wasmiddel niet echt geschikt voor fijne en wolwas. Je kunt dan een variant van het wasmiddel hierboven maken zonder soda en met Marseillezeep. Zelf  gebruik ik dan wasnoten van Muko., Ze voldoen niet voor mijn dagelijkse super vuile was, maar voor het fijne spul is het prima.

Na twee jaar vanalles proberen voldoet bovenstaande het beste voor onze smeerpoeten was.
Nooit gedacht dat ik over was nog eens een stukje zou schrijven.
Genoeg prietpraat. Ik ga wat doen. Juist, de was!

zondag 22 juli 2012

Samenvatting

Kort samengevat,
Opbouwen, BBQ voorbereiden, feestje vieren, dansen tot er geen gras meer over is en de boel weer opruimen.

Iedereen bedankt voor het slepen met spullen, spullen lenen, helpen met eten maken, weer afbreken, opruimen en afwassen. Ik kan je wel vertellen dat een BBQ voor 60 mensen een boel vaat geeft.

dinsdag 10 juli 2012

Bijna

Bijna een verjaardagsfeestje. Nog 1 nachtje slapen. De jongens en ik konden niet meer wachten en gaven het kado inclusief een diner vandaag aan mijn lief.


We aten soep, groentepannetjes, een stukje vlees en aardappels uit het vuur. Het toetje werden dikke vette aardbeien uit de tuin van lieve buurvrouw.
Van dit kado (driepoot, BBCOOK of hoe je het ook noemt) gaan we nog heel veel plezier hebben. Wat zullen we morgen gaan klaarmaken?!

woensdag 4 juli 2012

Praatje hout

Het was weer tijd voor een dagje hout. De zomer is nog niet echt begonnen, of de volgende winter zit al weer in ons hoofd. Afgelopen jaar stookten we ongeveer 12 kuub hout voor verwarming van het huis, warm water, koken en oven. Wel wat meer dan vorig jaar, maar met een kersverse baby begin februari niet zo gek.

De 12 kuub voor volgend stookseizoen ligt  klaar om te drogen en zijn we bezig voor het jaar erop. Een Never Ending Story zullen we maar zeggen.


dinsdag 3 juli 2012

Toetjes

Voor toetjes na het eten moet je in de tuin zijn.

Rechts van mij

 Recht voor mij


Links van mij en in een seconde naast het kleedje natuurlijk

Met de MMMMMMM van toetje(s)! (of zoiets)
Wat een leven.

maandag 2 juli 2012