Pagina's

donderdag 14 februari 2013

Vandaag

De dag van de liefde. Liefde voor een ander, maar ook liefde voor jezelf.
In plaats van smachtend te wachten bij de brievenbus of op actie van de man, maakte ik een kleinigheidje voor mezelf.

Vanmiddag na school is er  filmmiddag in huize Hollandse Klei. Dit betekent filmpje van de bieb kijken, popcorn eten, pannenkoeken voor de kachel en tot slot een potje ouderwets Monopoly.
Fijne Valentijn allemaal!

(Zeg nou niet dat je er niet aan doet. Elke gelegenheid is er 1 voor een feestje. Het hoeft niet met spullen, geld of veel bombarie. Wat dacht je van aandacht en tijd voor elkaar. Het leven is zo voorbij. Maak er wat van.)

woensdag 13 februari 2013

Uit de kast, in de kast

De kleine meid des huizes is een ster in spullen uit de kast pakken. Het terug leggen van de spullen wil echter niet zo vlotten. Tot grote ergernis van de broers wordt ook nog eens alles in de mond gestopt, zodat er een laagje kwijl ontstaat rondom hun lievelings speelgoed. Het helpt natuurlijk ook niet dat alle spullen in een open kast staan. In een record tempo weet mevrouw er een enorme puinhoop van te maken. Tijd voor actie!
 Een nieuwe kast kopen vond ik een beetje zonde en ik had hem niet voor niets gered van de vuilstort een aantal jaren geleden. Deurtjes kopen in de juiste maat viel eigenlijk buiten het budget. Gelukkig kom je met gewoon een plaat hout en scharnieren ook een heel eind en met een restje schoolbordenverf uit de schuur lijkt het net echt.
Grote broers blij, papa blij, mama blij en de kleine meid speelt net zo leuk met haar eigen spullen die binnen handbereik staan in het linker kastje. Klus geklaard!
(Totdat ze in de gaten krijgt hoe de deurtjes open moeten, maar dat zien we dan wel weer.)

dinsdag 12 februari 2013

Hieperdepiep Hoera

Hieperdepiep Hoera, toen was het kleine meisje ineens 1 jaar.
Zitten en kruipen doet ze alleen nog op plekken waar het niet zo handig is. Staan en lopen is de maat. Ze is natuurlijk geen baby meer.

Speciaal voor haar verjaardag breide ik een vestje. Plannen is echter nooit mijn sterkste kant geweest. De carnavalskleding van de jongens ging voor (een andere keer meer hier over) en een dag na haar verjaardag was het vestje af. Even showen natuurlijk...

Het vestje is van merinowol en voelt heerlijk warm en zacht. Het patroon komt uit 'Knitter's Almanac' van Elizabeth Zimmermann en was erg leuk om te breien. Het boek is een echte aanrader, wel engelstalig, maar wat schrijft ze heerlijk over de breikunst.

Waarom nu geen foto van de kleine madam met vestje? Kijk eens heeeel goed.....
Juist, ik ben de knoopsgaten vergeten!!!!!!
Het vestje blijft hoogstens 3 tellen aan of mevrouw heeft zich er al uitgewurmd. Binnenkort maar even drukknoopjes halen. Hoop dat dat gaat werken.

woensdag 6 februari 2013

Opladen

Geen ingewikkelde installatie, geen dakconstructie, geen investering, geen subsidie, geen contract met weet ik veel wie. Gratis zonne-energie.

Volg het recept van moedertje natuur. Absorbeer, geniet en voel dat je jezelf oplaadt. Incasseer die zonnestralen. Binnen en buiten.

Als je opgeladen bent, kun je er weer tegenaan. 
Aan het werk!

(Daar zie ik als een berg/ bult tegenop, zullen we maar zeggen)

dinsdag 5 februari 2013

Dierenvriendjes

Als de grote broers naar school zijn, zijn er gelukkig nog genoeg andere vriendjes om mee te spelen. Mama is natuurlijk (!) ook leuk, maar er gaat niets boven dierenvriendjes.

vrijdag 1 februari 2013

Keuken

Tadaaa..... een keuken. Na meer dan drie jaar een plank op schagen en alle pannen in kratjes is er dan eindelijk een aanrecht met kastjes. De oven die we 10 jaar geleden kochten staat eindelijk niet meer op de grond, maar is netjes ingebouwd. Geen emmer meer onder de wasbak, omdat er een lek is en een heerlijke dubbele wasbak om de vaat in te doen. Wat wil een mens nog meer?



Het heeft effe geduurd, maar ik ben dan ook super blij. Niet alleen blij met hoe het eruitziet, maar ook blij met hoe het gemaakt is. Gebouwd door een timmerman uit de buurt, met hergebruikte materialen en wat nieuw is komt uit Europa. Het was even puzzelen en nee, het was niet duurder dan een 'geel met blauwe warenhuis' keuken.

Natuurlijk mogen de eerste klus plaatjes van de jongste telg niet ontbreken.

Zo en nu op naar het volgende project.

Toegift!!!!!!