Pagina's

maandag 26 augustus 2013

Moestuinmaandag, week 35

De moestuinbakken in de voortuin zijn aardig dichtgegroeid. Als het weer nog even meezit hebben we straks mais. Dat zou dan voor het eerst zijn in al die jaren dat ik hier woon :D
Zo nu en dan is er nog een rood aardbeitje te vinden in de linker aardbeienbak. Leuke sport van de jongens; wie vindt het rode aardbeitje!
Ook de courgette gaat nog even door met dit heerlijke zomerse weer.
De kruiden onder de waslijn blijven ook maar geven ondanks mijn geknip. Zelfs de bieslook is opnieuw uitgelopen.
 Dille en basilicum in olijfolie en rozemarijn, tijm en venkel in zonnebloemolie. Staat altijd leuk in bewaarde flesje. Helaas gaan de flesjes wel in de kast. Blijft de olie net wat langer goed (volgens de boekjes).
 De bloemetjes van de Chinese bieslook smaken heerlijk. De hele dag door loop ik er van te snoepen. Niet echt lekker voor de rest van de familie, want de bloemetjes smaken sterk naar knoflook en mijn adem schijnt er nu erg naar te ruiken. Tja, is maar tijdelijk hoor. Ik blijf lekker snoepen (wraak op al die stink poep luiers en stink sokken).
 De rucola onkruidjes tussen de tegels leveren nog steeds voldoende blaadjes voor op de boterham.
Wat wil een mens nog meer? Juist, een afdak dat bijna waterdicht is.
Hoera voor de man des huizes, alle eer komt hem toe. Er is geen schroefje gebruikt en op de doorzichtige golfplaten na is er niets gekocht. Zo zie je maar dat je met spullen die over zijn een heel eind kunt komen.
(en als je handig bent, klein detail)

Heb jij ook een moestuin of groenten, fruit en kruiden in een bak, pot of......
Laat ons meegenieten en laat een link achter bij de opmerkingen. Leuk!

Moestuinmaandag, week 35
(in willekeurige volgorde)





zaterdag 24 augustus 2013

Gevonden

 We hebben een wilde appelboom gevonden op onze fietsroute naar school. Heel fijn!
 We vonden dille planten bij het wilde stukje land van buurmanboer. Nee, hij ging er niet spuiten. Jippie!
 We vonden een dode zanglijster. Snik, zij ons jongste mannetje
 We vonden een nieuwe manier van cadeautjes inpakken, namelijk met tijdschriftenpapier. Zo leuk om te doen.
 De man en ik vonden elk een tekening op ons kussen toen we naar bed gingen gisteravond. AAAAA
 Ik vond nog 1 laatste rode tomaatje. Alles is nu op.
Zij vond papa's Tiroler vilten hoedje. Ons tutje.

En tot slot nog meer nutteloze info.
Het voetbalseizoen van de mannen is weer begonnen.

donderdag 22 augustus 2013

Nog een keer inslingeren

Terug in het gareel en dat valt nog niet mee. Zeker niet met alle klussen die op mijn denkbeeldige dewinterkomtbijnalijst staan.  Een nieuw hok voor de nieuwe 11 kuikens, het afdak afmaken, kruiden drogen, groentetuin draaiende houden, zo veel mogelijk groenten houdbaar maken, vakantie huishouden inhalen, buitenboel verven, voetbal praktijken van de twee jongens,naar school fietsen, nieuw stuk wei afzetten met schrikdraad, twee truien afbreien en nog heel veel sokken. Allemaal dingen die ik met veel plezier doe, maar die me op dit moment een beetje een gejaagd gevoel kunnen geven. Het gekke is dat als ik eenmaal bezig ben het gejaagde gevoel van me afglijdt en ik echt kan genieten van het werk (minus de wc boenen en sokken ophangen om te drogen, dat vind ik toch zulke schurftige klusjes). Zeker als ik achterom kijk tijdens het fietsen ! Mijn werk is zo beroerd nog niet.






dinsdag 20 augustus 2013

Moestuinmaandag, inslingeren

Maandag gingen de jongens weer naar school. Het normale leven begint weer en nu zit ik mij dus heel hard af te vragen wat dan een normaal leven is.......
Eerst maar eens een moestuinmaandag op dinsdag, want wat kan ik genieten van alle blogs over de moestuin.

Samen met de kleine meid maakte ik pesto van de basilicum die het hele seizoen binnen stond. Ook ging een gedeelte van de oogst in de olijfolie voor de sladressing. Volgend jaar weer gewoon binnen of misschien wel in een kasje (wie weet).

De groentetuin is nu voor de helft leeg en wacht op de volgende ronde. Ja, het kan nog. Snijsla, postelein, veldsla, radijs, raapstelen, waterkers, barbarakruid en spinazie moeten nog gezaaid worden. Deze week kan het nog, zodat we in de winter ook een groen maaltje uit de tuin kunnen halen.

Deel je groenten, kruiden en fruit avontuur met ons. We smullen er van!
Laat een opmerking achter en ik maak een link in onderstaande lijst.

Moestuinmaandag, week 34





maandag 12 augustus 2013

Moestuinmaandagje

Wat een feest om thuis te komen na de vakantie. De jongens rende als eerste naar de groentetuin.Groen, erg groen. Aan de lopende band wordt er nu geoogst. Aardappels, snijbiet, capucijners, gourgette, tuinbonen, komkommers, tomaten (niet veel, maar ach), misvormde mini wortels, reuze koolrabi en vooral heel veel kruiden.
 De aardappels oogsten leek volgens de jongens op schatzoeken. 
Ook de andijvie fabriek gaat gewoon door. We zijn er gek op!


Nog even wat plaatjes voor de sier.



 Buurmeisje helpt mee met boontjes plukken. 
Ik zie, ik zie wat jij niet ziet en de kleur is gr....


 En hap... zo in de mond. Het lijkt ook wel of de kleine dame opeens overal bij kan.

Onze vakantie naar Schotland was super, maar thuis zijn is ook weer fijn.

Heb jij ook een tuin, balkon, vensterbank met groen en wil je dit met ons delen? Laat een opmerking achter en ik plaats een link in onderstaande lijst.


Moestuinmaandag, 12 augustus 2013
( in willekeurige volgorde)







woensdag 7 augustus 2013

Groeten uit Loch Rannoch

Loch Rannoch,waar het weer onvoorspelbaar is, je voelt dat de mens maar een klein onderdeel van de natuur is, we een prive strandje met pier hadden, het water uit de kraan het water uit het meer is, er payphones langs de weg staan omdat er geen mobiel bereik is, 's avonds de houtkachel aan moet, de kinderen als roosjes slapen, er een kruik en plaid met schotse ruit op je bed liggen, je forel vangt voor op de BBQ, de eerste straat met winkels en benzinepomp 50 km verderop zijn, ik elke autorit lichtelijk misselijk ben door de slinger weggetjes en we genieten van al wat de natuur te bieden heeft.