Pagina's

woensdag 16 oktober 2013

Moestuin...dag,

Super trots op onze bosuitjes. Dit jaar voor het eerst, wat is het makkelijk om te kweken vanuit zaad. En wat zijn ze lekker , wel eerst de aarde eraf spoelen ;-)


Verder ligt het werk aardig stil in de tuin. Niet omdat er niets te doen is, maar omdat het zoooo nat is. Niet handig met een bijna peuter die na 10 minuten al doorweekt is. Het meer binnen zitten valt me best zwaar, misschien moet ik haar najaarswijn tegen mopperigheid maar eens nemen. Nog meer tips tegen najaarsmopperigheid zijn welkom.
 (gezellig bij de kachel zitten hou ik niet lang vol, ik ben geen stilzitter)



zaterdag 12 oktober 2013

Herfst

De regen komt met bakken uit de lucht en de bomen op het erf worden met het uur kaler. Het echte herfstgevoel hangt in de lucht, buiten en binnen. Om de haverklap stap ik op een verdwaalde kastanje of eikel, grrrr. Straks maar poppetjes en spinnenwebben knutselen. Kijken of de voorraad dan wat slinkt.

 De meubels in de woonkamer staan ook weer in de winter opstelling. Zo kunnen we als het kouder is heerlijk zitten bij de kachel. Het speeltafeltje staat voor het raam voor het daglicht en ik zie dat de boekenkast wel een opruimbeurt kan gebruiken. Leuke klus voor vandaag, maar eerst gaan we een ochtendje rondhangen op een nat voetbalveld. Ook dat hoort bij de herfst en winter. Kinderen die ploeteren op een voetbalveld in weer en wind en een lol dat ze dan hebben samen! Fijne zaterdag allemaal!

vrijdag 11 oktober 2013

Kleine meisjes worden snel groot.
Daarom een kopje met een madeliefje voor Madelief.
Wat is ze trots! Probeer niet haar kopje af te pakken. Ze wil net als haar grote broers uit een echte beker drinken. Gelukkig maar, want mama krijgt jeuk van antilek-lurk-bekers die altijd blijken te lekken en altijd kwijt zijn. Komt het bij kind nummer drie toch nog allemaal goed.

dinsdag 8 oktober 2013

Moestuinmaandag week 42

Er wordt nog hard gewerkt buiten. Groentebedden schoonmaken en losmaken. De laatste sla en andijvieplantjes gaan de grond in onder een stuk fleecedoek. Er wordt nog geoogst in de tuin, in het wild en gevonden langs de weg. Volle dagen, buiten met heerlijk najaarsweer.






De groentebedden zitten ook boordevol wormen, tot grote vreugde van de kinderen en de kinderen die komen spelen. Er staan al drie wormenpotten in huis.


Vul een glazen pot voor driekwart met aarde. Zoek een paar wormen en doe deze in de pot, zorg dat de aarde vochtig is en leg een laagje herfstbladeren op de aarde. Als je de pot afdekt met een theedoek zie je dat de wormen gangen gaan graven en de bladeren naar beneden trekken aan de zijkanten van de pot. Na twee tot drie dagen kun je de wormen het beste weer vrij laten in de tuin.  Zorg dat de aarde niet uitdroogt en dat er genoeg bladeren te eten zijn. Veel plezier, succes gegarandeerd bij kinderen.

Wat valt er allemaal nog te halen uit jouw tuin, balkon of buurt. Zelf gekweekt of geoogst in het wild. Laat ons meegenieten en leren. Laat een link achter bij de opmerkingen en ik plaats het in onderstaande lijst. Leuk!




donderdag 3 oktober 2013

Bijna klaar

Nog een laatste stukje en dan zijn we waterdicht. De jongens hebben meteen een nieuwe hangplek net als onze scheepslantaarn.
Als de rommel dan is opgeruimd kan ik niet wachten om gewoon te gaan zitten. Zitten, samen met de man. Dan roepen we zo nu en dan naar de kinderen dat ze iets te drinken moeten brengen en alvast kunnen beginnen aan het avondeten. Ja, ik zie het/ ons al helemaal zitten.



woensdag 2 oktober 2013

dinsdag 1 oktober 2013

Zomers snoepen in de herfst

Ons favoriete uitstapje. Het kasje van lieve buurvrouw. Samen. 
Madelief leegt een gietertje, samen snoepen we een tomaatje, ruiken aan de basilicum, kijken of er nog een snackkomkommertje hangt en vervolgens lopen we weer naar huis.