Pagina's

maandag 25 november 2013

Moes mijmeringen

Dromen mag!

Wat zou ik hier graag een kijkje gaan nemen. Op hun website staan nog meer inspirerende  filmpjes.
Krijgen jullie een beetje een beeld waar ik van droom, qua eten/ leven van eigen erf?
Nee, niet in Verweggistan, maar gewoon in mijn eigen tuin met mijn eigen huisje. Beetje rommelen en wie weet hoe het er dan over 10 jaar uitziet. Geasfalteerd!!!, roept mijn lief. Ach, dromen mag!

zaterdag 23 november 2013

Achter de heg schijnt de zon

Terwijl achter de heg de zon schijnt, zitten madammeke en ik gewoon binnen. Op de bank. Madammeke zit ziek te wezen en ik freubel een kruikzak van een gekrompen wollen trui. Nogmaals sorry Lief! Het was niet de bedoeling om je lievelingstrui tig maten te verkleinen.
Naast snotneus afvegen met een kamille aftreksel, salie-diksap- ijsjes eten, uitjes snijden voor naast bed, zout water druppelen in een mini neusje en venkel thee drinken staat er niet veel op het programma. Oeps, kusjes geven en de eeuwige was, bijna vergeten.

donderdag 21 november 2013

Ochtendklusje

Langzaamaan rollen we weer in ons winterritme. Na het naar school brengen van de jongens en het voeren van de dieren is het tijd om hout te halen. Genoeg voor anderhalve dag, inclusief aanmaakhoutjes. Het is namelijk een beetje zuur, als je net uit je bed komt, in het donker, in de regen op zoek moet naar aanmaakhoutjes.
Een fijn gevoel als het hout weer binnen ligt. Wel is een veeg rondje nodig. Aarde en beestjes krijg je er binnen gratis bij. Soms ook nog een kippenpoepje, als de portier (aka kippen verjaagster) haar werk niet goed doet.

donderdag 14 november 2013

Beste medicijn tegen een winterdip, als het even kan, hup naar buiten. Laat de lichtstralen tot mij komen.
De dagelijkse buitenklusjes zijn een stuk leuker als het droog is en er een paar zonnestralen door het wolkendek piepen. Niet alleen voor mijzelf, ik zie ook anderen genieten.
Waarom Lia kip (ja ik weet, het is een haan) altijd tussen mijn kruiden wil liggen zonnen? Nou, ik gun hem maar even zijn momentje.

dinsdag 12 november 2013

Ja,

we zijn er weer! Vanaf vandaag weer het dagelijkse leven van een familie wonende op een stukje
 Hollandse klei.
Of zoiets dan.