Pagina's

zaterdag 22 november 2014

Van gekrompen wollen vest naar kinderbroek

Kijk mij eens lekker bezig zijn, deel2.
Ik heb een zwak voor wolletjes. Wolletjes om mee te breien of al kant en klare wolletjes. Truien, vesten, sokken, kleedjes en vooral ook broekjes. Laatst genoemde voornamelijk voor de kinderen. Lekker warm voor als ze op de koude vloer spelen. Een aantal broekjes breide ik  zelf(maar voordat ze af waren....) en een aantal kocht ik (oei, die prijsjes). En nu, sinds kort, optie nummer drie; een lekkere warme wollen broek gemaakt uit een vest. Het vest dat per ongeluk in de was belande en er heel zieligjes tig maten kleiner uit kwam. Jammer, maar toch ook weer niet. Binnen een uur was het broekje klaar. Geen eindeloze brei sessies (natuurlijk ook leuk) en ook geen centjes over de balk, behalve voor wol , voor een nieuw vest dat ik nu aan het breien ben, die ik vervolgens weer kan laten krimpen ........ ;-)
Hier kun je een werkbeschrijving vinden. Wel Engelstalig, maar het is zoooo simpel dat je al genoeg hebt aan de foto's.


(Het model wil vandaag niet echt blijven staan.)

Zo makkelijk, snel en simpel om te maken. Krijg zin om de hele familie in wollen  broekies te steken. . 

Kijk ons eens lekker bezig zijn

De drukste twee maanden van het jaar zijn weer begonnen. Sint Maarten, verjaardag, feestjes van anderen en niet te vergeten onze grote vriend Klaas. Druk maar ook heel erg leuk, want er is geen beter excuus om te knutselen dan een feestje. Ik ben zelf niet erg handig  qua knutsel, maar daar laat ik me niet meer door tegenhouden. Met als resultaat zelf gemaakte Kitty lampion, oude-vrouwen-bloemetjes-slinger van een gordijn, verjaardagstaart en vingerpoppetjes.





Bij de A.c.t.i.o.n verkopen ze een pakket voor kinderen om zelf vingerpoppetjes te maken (voor heel weinig). Erg leuk, maar ook nog wel moeilijk. Vooral het gezicht borduren en de kleine onderdelen vastnaaien. Als oplossing hebben we de kleine onderdelen gewoon vastgeplakt en het gezicht getekend. De voor en achterkant zijn wel aan elkaar genaaid.

Nu nog heel hard zingen en wie weet krijgen we nog meer freubel spul.
Kijk ons toch eens lekker bezig zijn.

zaterdag 15 november 2014

De moestuin


Half november en er valt nog steeds iets te halen uit de moestuin. Moet toegeven dat de 'zieligjes'
een beetje overblijven, maar zeg nou zelf  'eten van eigen erf =  eten van eigen erf ' . We moeten ook een beetje creatiever worden. De overgebleven oogst valt wat klein uit, dus wat dachten jullie van boerenkool pizza en groene kool lasagne ?  Prei is er nog in overvloed. Gelukkig is preistampot het favoriete eten van de mannen , met spekjes uiteraard.
Leuk is ook dat de vergeten radijzen zichzelf hebben uitgezaaid. Zonder extra werk staan er opeens verse radijsjes klaar, mmm. Eigenlijk word ik daar nog het meest blij van, van die onverwachte kleine cadeautjes tussen het onkruid.


De groentebedden hebben allemaal een deken gekregen van blad. Ben benieuwd of het verteerd is in het voorjaar. Hopelijk blijft het onkruid daardoor ook een beetje onder controle..
Ziet er wel grappig uit die toegedekte groente.  Of het slak technisch handig is moet nog blijken, Het is de bedoeling om in twee weken de tuin leeg te eten. Voor de groente die er nog staat  maakt het denk ik niet veel uit.  Ik zal jullie op de hoogte houden. 


vrijdag 7 november 2014

Plekje voor jezelf

Onze 7-jarige wilde een plekje voor zichzelf. Een plekje waar hij rustig een boekje zou kunnen lezen zonder bemoeienis van kleine zus. Slaapkamer, schuur, boven in de boom, somde ik nog op. Neeeeee mam, je snapt er niets van. O. Dus bedacht hij zelf een oplossing.

 Kleine zus wilde, hoe kan het ook anders, ook een plekje voor zichzelf.
 Natuurlijk wel heeel dicht bij grote broer.
Amai, 7 en 2 jaar en nu al op kot. Lekker rustig beneden. Heb ik ook weer een beetje plek voor mijzelf.

dinsdag 4 november 2014

Foto's niet voor de oma's

Je kunt een boom wel omhalen en in stukken zagen, maar dan ben je er nog lang niet. Hakken/ kloven, sjouwen, stapelen zijn de volgende stappen. Als je het alleen moet doen is het echt een enorme klus, dus wordt iedereen van de familie weer ingezet. Zwaaien met een bijl, altijd leuk.
Haha lijkt net of jongste zoon met de bijl zijn hoofd gaat kloven. (hij slaat met de achterkant van de bijl een wig in het hout) . Als kind hanteerde ik 1 keer een bijl en hakte meteen in mijn vinger. NOOIT HOUT VASTHOUDEN MET JE HAND TERWIJL JE KLOOFT!  Daarna nooit meer gedaan totdat we een houtkachel kregen. Nu kan ik echt genieten van een potje kloven, beste work-out ooit. Al moet ik bekennen dat de afgelopen 3 jaar de man het meeste heeft gedaan, door zwanger  en achter de kleine meid aan rennen.

Madelief neemt haar taak als houtsjouwer heel serieus. Als we niet opletten rent ze zo naar een zwiepende bijl om een net gekloven stuk hout te pakken.  Niet handig, dus kruien we zo veel mogelijk hout heen en weer. Vaak worden we afgeleid door mooie vondsten en O er moet ook nog in de soep geroerd, snel nog een stukje van mijn deken haken en zo kan ik nog wel meer (smoesjes, volgens de man) bedenken.


En nu snel weer naar buiten. Er ligt nog een halve boom in de berm.