Pagina's

dinsdag 28 april 2015

Opgeruimd staat netjes

Wat is een extra vrije  dag toch fijn,zeker als het weer ook nog meewerkt. Terwijl ik samen met de kinderen op een kleedje zat in het dorp , ploeterde de man en het blauwe trekkertje achter op ons landje. Het landje was voor de helft ingepikt door een reusachtige bramenstruik. Magisch mooi, maar uiteindelijk toch niet de bedoeling.  En ai, ai, wat er allemaal niet verstopt zat onder die braam; rollen gaas, deuren, pallets, een ploeg en nog veel meer. Zoals oudste zoon laats al opmerkte zijn wij echte verzamelaars, althans waren. Voorlopig zijn we wel uitgebouwd en de gekregen spullen begonnen toch wel in de weg te staan. Gelukkig wonen we vlak bij een afvalsorteerstation.  Weg ermee, opgeruimd staat netjes.

Nog snel een foto van het behaalde resultaat  (wat nog geen garantie biedt voor de toekomst qua opgeruimdheid . Het verzamelaarsbloed ......).

maandag 27 april 2015

Koningspracht

Het is koningsdag dus de tulpenvelden bloeien of was het nou andersom? Moest het echt even vastleggen tijdens de koningsborrel bij de overburen. Heel in de verte rechts kun je ons arbeidershuisje zien.
Verder wil ik nog even melding maken van onze eerste oogst. Barbarakruid,  jippie vers groen uit de tuin, het is er weer. Het zielige bosje groen links over de rand van de moestuinbak is munt die zoonlief voor onkruid aanzag. Het groeit inderdaad overal dus ik kan hem eigenlijk wel begrijpen. Het eerste kopje verse muntthee is ook binnen.

vrijdag 24 april 2015

Wie weet.

Vorige week en deze week waren echte 'tuin weken'. De kruidentuin en de voortuin werden gekuisd, hier en daar een overleden kruidenplant vervangen, stoepie geveegd, de tuinhekjes gebeitst, onkruid tussen de tegels verwijderd en voor de sfeer gingen er wat fleurige viooltjes in bakken.
Elke keer meende ik toch echt ergens een uil te horen. Ergens in de voortuin, in de grove den om precies te zijn. Ik leende nog de verrekijker van lieve buurvrouw om boven in de boom te kunnen kijken. Helemaal niets. Ben ik nu gek?
Uiteindelijk lag onder de boom het bewijs, of meerdere bewijzen eigenlijk. Uilenballen. Jongens blij, ik blij, maar nog steeds hebben we ze niet gezien. we blijven gewoon naar boven turen. Wie weet.

maandag 20 april 2015

Kiek van de dag

Kan het gewoon niet laten.

Snipperen

Zondag houtversnipperdag. Met het zonnetje erbij een heerlijke klus.
Als aan het einde van de dag de houtsnippers op de de paden liggen zijn we helemaal tevreden. Houtsnippers van eigen erf.

zaterdag 11 april 2015

Ongevraagde nieuwe aanwinst

Zomaar ineens was hij er, de rode kater. Gevreesd door onze eigen kat en de twee buurkatten, maar o,o wat is hij lief. Eerst deden we nog pogingen om hem weg te jagen. Het leek hem allemaal niets te deren. Hij vind zelf dat hij bij ons hoort. De hele buurt is al geïnformeerd  en de nodige instanties. Niemand schijnt hem te missen.
Voorlopig moet hij nog in de stal slapen, nog 2 weken, dan is hij al meer dan een maand hier. Als er dan nog niemand is die hem mist doen we een rondje dieren arts (kater af) en mag hij naar binnen. Max,  zo noemen de kinderen hem, kan niet wachten en wij ook niet.
En nu een fotospam van Max.

Lief speelt graag, volg de kat.

Voor de (wannebe) tuiniers onder ons

Vincent van Gogh

donderdag 9 april 2015

Lunch

Helemaal alleen thuis!

Andere plannen

Ooit stond op deze kale plek een kasje. Ooit stond op deze plek een konijnenren met hok. Ooit lag op deze plek een pad.
Het kasje was niet bestand tegen de wind, maar de fundering, pad er omheen en het worteldoek met aarde op de bodem lagen er nog eeuwen. Dan maar gaas er om heen en je hebt een grote konijnenren. Nee, dat was ook niet zo 'n succes.  In ons hoofd planden we een grote tunnelkas. Toch weer verandering van plannen. Het voetbalveldje wordt uitgebreid.
Tijdens de Pasen was er een grote opruim actie.  Pfff, wat een troep en help me herinneren dat ik nooit meer worteldoek ga gebruiken. Wat een rot spul om weg te halen en zeg eerlijk, wie wil er nou plastic onder zijn aarde?
Dinsdag bracht ik een kar vol naar het afvalsorteerstation. Zo, opgeruimd staat netjes.
Ik probeer  serieus achteruit te rijden terwijl Lief een koek jat. Volgensmij denkt ze dat ik het niet in de gaten heb.

maandag 6 april 2015

Eerste paasdag

Eitjes zoeken met je winterjas aan, ijs kapot stampen met je laarzen en smiddags met je truitje en blote voeten fladderen door de tuin! Wat een heerlijke dag. Op naar de volgende.

donderdag 2 april 2015

Orde

"Mam, waar is mijn oplader.  Mam, waar zijn mijn oortjes. Mam , iemand heeft mijn oplader  in gebruik." Bladieblaaaaaa.
De problemen van een hedendaags gezin , gaap. Al eerder deed ik pogingen om een beetje orde in de oplader en oortjes chaos te creëren.  Speciaal laatje, bakjes, stickers met namen, niet erg succesvol allemaal. Ik heb zo nu en dan de neiging om alles in de Kliko te gooien. Zeker als we weg zijn geweest en alles in een tas bij elkaar heeft gezeten. Om ter plekke aan te horen dat x of y  echt niet in de tas zit, grabbel,grabbel.
Maar ik laat mij natuurlijk niet zomaar uit het veld slaan. Poging 101 voor orde in de chaos. Iedereen krijgt zijn eigen persoonlijke tasje waarin twee opladers en een paar oordopjes kunnen. De tasjes liggen in het laatje en als we weg gaan kunnen de tasjes, hop in de tas. Ze winnen niet de schoonheidsprijs, maar zijn met liefde (en een beetje gevloek bij de knoopsgaten) gemaakt.