Pagina's

zondag 31 mei 2015

Dikke vette vis

Oudste zoon zette zijn tentje op naast ons huis op ons vis stekkie samen met een vriendje. Hengeltjes uit, vuurtje er bij en dan lekker zitten.
Dat hengeltje uitleggen is niet zomaar wat, een serieuze zaak. Ook maakte hij zijn eigen boilies (balletjes om vis mee te vangen). Gistermiddag  was het eindelijk zover ; zijn eerste grote vis (een schub karper)alleen gevangen, binnen gehaald, onthaakt en weer terug gezet. Papa en mama kregen de foto's  en een filmpje te zien en niet te vergeten een super blij kind.

zaterdag 30 mei 2015

In de tuin van lieve buurvrouw

Wat is het toch fijn om een lieve buurvrouw te hebben. Een lieve buurvrouw met een groententuin. Of we andijvie en sla wilden plukken. Zij en lieve buurman kregen het niet op. Geen probleem, wij helpen wel.
Hup, op het fietsie naar de groentetuin.
Langs het kasje en de theetuin (ik mag er graag zitten met buurvrouw) naar de koude bak en oogsten maar.

woensdag 27 mei 2015

Door het (smerige) raam

Alles groeit en groeit. Heg, boom, struik, gras. Ik zit maar te zitten, zucht. Morgen weer een dag denk ik dan maar (ik ben echt een vreselijke patiënt ).
Gelukkig staan de koeien in de wei. Ook kreeg ik een cadeautje over de post. Oorbelletjes van een lieve vriendin.

maandag 25 mei 2015

Groentje

Groen is/ als gras, zowel letterlijk als figuurlijk. Als ik naar buiten kijk dan spat het 'groen' er van af. Wat een groeikracht  en pracht. De planten en gras in de bermen worden mooi lang. Gelukkig lieten de mannen uit de buurt een randje voor mij staan. Ondertussen is wel bekend dat ik van brandnetel, smeerwortel en kleefkruid hou. Het grote kruiden droogfestijn kan nu echt beginnen.
Ook de rozemarijn struik kreeg een snoeibeurt en in de groententuin schiet het ook al op met het eetbaar groen.
Tot zover het leuke gedeelte van groentje. Vorige week was ik zelf een groentje. Voor het eerst van mijn leven belande ik op de operatietafel, gepland, een kleine ingreep. Ik dacht maar zo binnen twee dagen weer fit te zijn. Waarom heet het anders een dagopname en mag je maar 24 uur niet autorijden  volgens de folder? Eueu ....... super groentje als ik ben/ was. Het liep allemaal een beetje anders en nu zit ik in de lappenmand en kijk ik vanachter het glas naar al die prachtige groentjes en loop ik de rest van de familie te commanderen wat ze allemaal moeten doen (daar kan ik misschien wel aan wennen).

dinsdag 19 mei 2015

Fijn, fijn

Oo wat was Zweden weer fijn. Oké,  nog de laatste kiekjes dan. Om nog even na te genieten.
Thuis is natuurlijk ook weer fijn. Zeker als je meteen kunt oogsten. Lavas, onze eerste Mega oogst. En nu weer aan het werk.

maandag 4 mei 2015

Fraai

Fraaie plaatjes van een fraai begin van de week. JIPPIE VAKANTIE !
We plukten heel veel bloemen.

We werkten in de groentetuin.


Zo mooi het contrast tussen de groene bessenstruiken en de nog kale bomen.

Kuikentjes aaien bij overbuurvrouw en een rondje op de pony.

Laat die vakantie maar komen. We hebben er zin in.
(De mannen waren ook aanwezig hoor, maar die willen niet zo graag meer op de foto)