Pagina's

vrijdag 28 augustus 2015

Bergje

Het leuke van op een nieuwe plek wonen is dat er zoveel nieuws valt te ontdekken.
Onderweg naar school komen we bijvoorbeeld voorbij een mysterieus huisje, een grafheuvel uit de bronstijd en een mega mierenhoop. Maakt het fietsen van de 2,5 km net even leuker, want man man wat moeten we over een berg op de route.  Frustratie alom. Afstappen en lopen dan maar. Nu dan het allerleukste van de route: de berg af waardoor je met 45 km per uur het dorp binnen zoeft , terwijl je er maar 40 mag!  WICKED!

dinsdag 25 augustus 2015

Uitvinding van de eeuw (of zoiets)

Als je je auto volpropt met zoveel mogelijk spullen ,die je denkt nodig te hebben om 'te leven' op een andere plek, is er altijd wel iets waar je niet aan dacht om mee te nemen. Zo zijn er ondertussen aardig wat zaken die achteraf handig waren geweest om mee te nemen. Maar als een auto vol is...... echt, we waren net haringen in een tonnetje. Gelukkig is er voor elk probleem wel een praktische oplossing. Kopen is niet aan de orde, want een huis in Nederland en een huis in Zweden, 3 kinderen en 1 inkomen ...... vul zelf maar in.
Zie hier de uitvinding van de eeuw!
(Kledingkasten stonden al in het huis)

maandag 24 augustus 2015

Dagelijks brood

Natuurlijk wist ik het al..... ons dagelijkse Nederlandse brood.... Is niet te krijgen in de Zweedse winkel. Aangezien broodbakken niet mijn sterkste kant is (volgens manlief en kinderen, die liever niet hebben dat ik nog meer probeer)
Eten we nu scones met jam voor de lunch. Ik denk dat we dat nog wel een poosje vol gaan houden.  Heb je het nog nooit gedaan? Scones bakken is echt een eitje en lekker. Goedgekeurd door de familie.

zondag 23 augustus 2015

Fijne plekjes

Fijne plekjes in overvloed,  net als de zon. Leven als een God in .......Zweden.
(En ja de school is een verademing, ookal missen de jongens hun vriendjes van thuis.  Als wifi hebben schrijf ik meer)

vrijdag 21 augustus 2015

School

De eerste Zweedse schoolweek zit er al weer bijna op. Met een 'we starten rustig' rooster, dat wel. Voor het eerst samen alleen naar school en Lief en ik blijven in een stil huis achter.

donderdag 20 augustus 2015

Daar ben ik weer.

Daar zit ik dan ....in ons huurhuis in Zweden.
Emigratie regelen in 3 weken, check
Alleen met 3 kinderen 1400 KM rijden, check (de man komt over 2 weken).
Beginnen op school, voetbal, stroom en hout regelen, check, check en check.
Lekke autoband,  fietssleutel kwijt, kapotte computer, check.
Internet,  nog niet gelukt.
We zijn er al 3 dagen.....
Of ik een moment spijt heb gehad?
Geen seconde!