Pagina's

donderdag 31 december 2015

2015-2016

Bijna is het zover, einde 2015. 2015 Een roerig jaar voor ons, op een leuke manier. We besloten in januari om in Zweden te gaan wonen, na een winterse kerstvakantie in Torsby. Het moest geen meerjarenplan worden en in de meivakantie trokken we weer met de camper naar Zweden om onze nieuwe plek te zoeken. Het gebied waar we graag wilden wonen vonden we, liefde op het eerste gezicht. Tijdens de zomervakantie in Juli vonden we zelfs een huurhuis. In augstus was het dan zo ver, de grote verhuizing. Niet letterlijk, want er ging maar een auto vol spul mee, maar figuurlijk was het de grote stap.

Nu , ongeveer 5 maanden later zijn we weer in Nederland om samen met familie kerst te vieren en het jaar uit te knallen met vrienden. Wat is het fijn om sommige mensen weer te zien en een knuffel te kunnen geven. 2016 zal als het goed is weer een bewogen jaar worden. Het huis in Nederland gaat in de verkoop, aan werk in Zweden wordt hard gewerkt en heel stiekum hopen we een eigen plekje te kunnen kopen. Hoe alles zal lopen, geen idee, maar ik kan niet wachten om er verslag van te doen.
Fijne jaarwisseling allemaal
en alle geluk toegewenst in 2016 .

zondag 20 december 2015

Kneuterige Zweedse kleurplaat



Leuk voor de donkere dagen, een kneuterige Zweedse kleurplaat.
Een heel gepuzzel om het voor elkaar te krijgen, maar als het goed is kun je hem Hier downloaden.
Veel kleur plezier!


woensdag 16 december 2015

Kleine wereld

Een hele kleine witte wereld vandaag.
En dat ijs!. Oo wat een aantrekkingskracht.
Vooruit, dan gaan we er op.
Heel voorzichtig.
Wat een heerlijk gevoel.
Op het ijs. 
Stil word ik er van.



dinsdag 15 december 2015

Wel wit


Wel wit, maar geen sneeuw.

De paardjes zijn altijd blij met ons als we een wortel komen brengen.
Daarna gaan we weer snel naar huis voordat mijn neus bevroren is.
Lief en ik zijn druk bezig met de kerstkaarten. Ik print ze en Lief kleurt ze in. Alleen dat printen wil niet echt lukken. Hoe moeilijk kan dat nou zijn?


Gaan er nog maar even geduldig aan werken.

zondag 13 december 2015

Zondagse wandeling

Het was een hele klim, maar zeker de moeite waard. Hoef er denk ik niets aan toe te voegen.
Voor wie geïnteresseerd is; het uitkijkpunt ligt in het natuurgebied Glaskogen vlakbij GlavaGlasbruk en kijkt uit over het meer Stora Gla.

zaterdag 12 december 2015

Bijna marathon

Als het dan toch zo vroeg donker is kunnen we er maar beter iets leuks van maken. Harry Potter marathon? 
Film nummer drie hebben we niet gehaald. Iedereen lag al te slapen ♡

vrijdag 11 december 2015

Lichtpuntje

Kijk mij er toch eens gezellig bij zitten. De donkere dagen voor kerst zijn een feit. Grauwe donkere dagen worden afgewisseld met helder blauwe luchten en zonneschijn. Helaas geen sneeuw meer. Door de donkere dagen ging ik voor de bijl en kocht een heuse kaarsen trap (of hoe noem je zoeiets?). Elk huis in de buurt heeft zo'n ding voor zijn raam staan. Bijna aandoenlijk. Volgensmij waren ze ooit hip in Nederland. Als kind hadden mijn ouders er twee. Ik vond ze altijd foei lelijk. Maar zoals men zegt;  'waar je mee omgaat wordt je mee besmet',  


woensdag 2 december 2015

Groen, einde van de maand en familie

Het gras is al weer een week groen en niet langer wit. Op de dag dat mijn moeder en zusje uit Nederland overkwamen was de witte wereld verdwenen. Jammer, jammer, maar daarom niet minder leuk.  Ze logeerden in onderstaand huisje in het bos. Zal er binnenkort nog meer over schrijven, als reclame voor mijn buurtjes die het huisje verhuren. 

We hebben aardig wat door de bossen gewandeld, ons wezenloos gestaard over meren, veel gegeten en gedronken, gezellig samen films gekeken en de kinderen gingen zelfs nog uit logeren in het huisje in het bos bij oma. De verjaardagen van de jongens werden ook gevierd, 12 en 9 jaar. Tjonge wat word ik zelf al oud dan eigenlijk.

Een aantal mensen krijgen nog mail van me. Aan het einde van mijn maandelijkse databundel hou ik nog een stukje maand over ;-) Gelukkig is het al weer december en de bites staan weer geduldig te wachten op mijn telefoonnummer. Zal voorlopig nog wel zeuren blijven.  

De man zette ik maandag op de trein naar Oslo en de rest van de familie gisteren. Het was heel gezellig, maar nu is het weer tijd voor de dagelijkse gang van zaken. Poetsen, wassen, opruimen, je herkent het misschien wel. Tijdens de wandelingen door het bos hebben we ook nog een aantal perfecte kerstbomen gespot. Vandaag of morgen maar met een zaag op pad om die felbegeerde boom naar huis te kunnen slepen. De Sint slaan we dit jaar over. De Zweden zijn echt een kei in kerst vieren. De kerstgekte is echt serieus losgebarsten afgelopen weekend. Er is alleen nog maar kerstmuziek op beide radiozenders die ik kan ontvangen en het lijkt hier wel Las Vegas met al die buiten kerstverlichting. Nooit gedacht dat ik dit  ooit zou zeggen, maar wat gezellig is het. Als ik uit het raam kijk zie ik ver weg op de berg een kerstster. Bijna magisch is het. Nu de sneeuw nog terug.