Pagina's

vrijdag 5 november 2010

Experimenteel bruin

Hoe je haar te bruinen zonder chemische middeltjes:

Eekhoorntjes/ Squirrels
Men neemt twee mannetjes die graag walnoten en de hulzen verzamelen

Eekhoorntjes/ Squirrels

De groene en bruine hulzen doe je in een pan en overgiet je met kokend water. Laat nu het mengsel een paar dagen trekken.

Brown?

Giet na een paar dagen het mengsel door een theedoek en knijp de pulp/ hulzen die achterblijven in de theedoek goed uit.
Breng de gefilterde vloeistof  weer aan de kook en kook het net zo lang tot het super donkerbruin is geworden.Voeg voor extra kleur andere kruiden toe, bijvoorbeeld salie voor extra bruin.
Bijna klaar/ almost done

Als de vloeistof in en in donkerbruin is laat je hem afkoelen en zeef je hem nogmaals door een theedoek.
Breng de vloeistof op ongewassen droog haar aan met een (schilders)kwast en laat het drogen. Ikzelf laat het wel twee uur zitten en spoel het daarna uit. Et voila, bruiner haar!
Eigenlijk is het meer een kleurspoeling en werkt het het beste als je het een paar keer achter elkaar doet.


Klaar/ done


Vorig jaar bewaarde ik een portie in de vriezer, maar door plaatsgebrek heb ik dit jaar wodka aan de vloeistof toegevoegd. We zullen zien hoe dit uitpakt en hoe lang het goed blijft.
Als ik nog een lading hulzen vind probeer ik weer iets anders uit. Heerlijk toch, experimenteren? Gewoon proberen, gewoon doen!

3 opmerkingen:

  1. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Werkt het ook op grijs haar of blijven die gewoon grijs. Zie je echt verschil of is het meer een oppepper voor je bruine haren en hoelang blijft het zitten?

    BeantwoordenVerwijderen