Pagina's

maandag 1 november 2010

Hout

Omdat we er in de winter graag warmpjes bijzitten is een goede houtstapel een vereiste. Natuurlijk speelt ook mee dat we al een jaar onszelf warmhouden en koken met onze houtkachel en het gas nu echt (vrijwillig) is afgesloten.Begin dit jaar kochten we wat hout en de bedoeling is om deze winter door te komen met ons eigen hout. Overal en nergens komt het vandaan. Gekregen voor een 'dank je wel', een appeltaartje, flesje wijn of door soms gewoon als dumpstation te fungeren. Iedereen die nu denkt dat wij gratis hout hebben kan ik direct uit hun droom helpen. Om het hout gereed te krijgen voor de houtkachel moet er nog heel wat gesleept, gezaagd en gekloofd worden en laten we de benodigde gereedschappen ook niet vergeten ( kettingzaag, smeerolie, benzine, zaagbok, karretje, auto met trekhaak, kloofbijl, etc.).
We mogen dan ook graag tegen elkaar zeggen dat het water uit de douche geproduceerd door onze houtkachel toch echt lekkerder voelt en het eten bereid op de houtkachel toch echt lekkerder ruikt en smaakt.
Of dat nu echt zo is of komt omdat een warme douche  na een sleep, zaag of hak sessie een weldaad is en je gewoon trek krijgt van lichamelijke arbeid? Ik weet het niet.
Een ding is zeker na een middagje houthakken is iedereen altijd moe, hongerig en zeer voldaan.


1 opmerking:

 1. leuk je reactie en leuk om dit te lezen.
  we hebben geen cv, 1 houfornuis/kachel in de keuken en 1 houtkachel in de woonkamer.
  wel een gasfornuisje, met een fles en een boiler, voor de douche. en ons hout komt allemaal van eigenland. en dat voelt best luxe! we hebben al een hele voorraad aangelegd, maar zijn nog niet klaar denk ik! er gaat snel een hoop hout doorheen he?! binnenkort gaat de dode kastanje om, hebben we weer een hele stapel te verwerken! ieder blokje gaat zo'n 8x door je handen vlgs mij.
  hier zeggen ze, je wordt er 3x warm van. zagen, hakken, branden. haha!
  enyoj!

  BeantwoordenVerwijderen