Pagina's

zaterdag 30 juli 2011

Timing

Al een paar dagen probeer ik kruiden te plukken die ik her en der gespot heb langs de weg. Helaas werkt het weer niet mee en valt er elke ochtend wel een plensbui. Natuurlijk laat ik mij niet kennen en organiseerde een vroeg tripje met de jongens en skelter langs de weg (toch gauw zo'n 3 km).

We plukten rode klaver, smalle weegbree en duizendblad voordat er een iel vals zonnetje tevoorschijn kwam en de rest van de lucht donker werd. Snel weer op de skelter met de buit en hup naar huis.

De rode klaver en duizend blad liggen te drogen en de weegbree staat in azijn.

Over ongeveer twee weken kunnen de bladeren eruit gezeefd worden en hebben we onze eigen gemaakte pri-k-weg. Heel handig nu het muggenseizoen zich aandient en er binnenkort een grote voorraad brandnetels voor de winter moet worden geplukt.

Soms valt het nog niet mee om de seizoenen te combineren met het (gedeeltelijk gedwongen) hedendaagse. Vaak nog vis ik achter het net en denk ik:  volgend jaar dan......
Yep, timing is alles! Als het dan met de nodige inspanning werkelijk  loopt / lukt is het met geen pen (keybord) te beschrijven hoe ik me voel en zijn de mislukte pogingen uit mijn hoofd verbannen.

4 opmerkingen:

 1. Ja ik ken het gevoel. Fijn dat je hulpjes bij je had vanmorgen. Tijdens mijn wandelingen met de hond zie ik zo ontzettend veel maar kan dan niets plukken omdat ik hem in de gaten moet houden. Vaak ga ik later apart weer terug op de fiets. Ik kom zojuist terug van alwéér bramen plukken. Heb ook jonge brandnetels gezien en heel veel kamille dus zodra het even kan maar weer richting natuursupermarkt :) Er groeit hier vreselijk veel anders zou ik me gewoon bezwaard voelen hoeveel ik pluk.
  Fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb het ook zo druk met kruiden plukken; ik kan het soms ook niet bijhouden! Straks in de herfst veel plantenwortels en bepaalde bast, dat vind ik een fijn klusje.

  ah, nu je 't zegt, mijn weegbree azijn en tinctuur zijn ook klaar....

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja, ik ben ook een beginneling op dat gebied, hoor. denk ik dus ook vaak: volgend jaar... nieuwe ronde, nieuwe kansen!

  BeantwoordenVerwijderen