Pagina's

donderdag 21 juli 2011

Vakantie voorbereiding

Om nog even terug te komen op het lyme verhaal van de kleinste man hier in huis. Bij het naar bed brengen zag ik een rare kringel onder zijn arm, die de volgende dag nog groter was. Ik dacht direct aan lyme en zocht snel een plaatje op het internet. Inderdaad, het leek er verdacht veel op. De doktersassistent scheepte ons eerst nog een week af met eventueel ringworm (wat er heeeeeeel anders uit ziet), het is heeeeeel druk, als hij ziek wordt ga je gewoon naar de huisartenpost. Eenmaal bij de huisarts beaamde hij mijn vermoedens, dit was wel heel duidelijk. Hupsake, sterke cocktail antibiotica mee en tot ziens. Begrijp mij niet verkeerd, onze arts is een toffe peer, maar Lyme is toch een smerig iets en ik voelde mij er niet lekker bij. Kleine man trouwens ook niet, want die had heel wat te stellen met de antibiotica.

Gelukkig is de rust in huize Hollandse KLei weer wedergekeerd en bereiden we ons voor op de vakantie.
Aangezien een grote hobby van kleine man vlinders vangen is, maakte ik een vlindervangnetje van een wilgentak en een restje insectengaas.


Buurmeisje was zeer gecharmeerd van het eigen maaksel en wilde er ook graag 1 en natuurlijk ook 1 voor grote broer van kleine man en ook 1 voor het vriendje van grote broer, enz. enz..  U vraagt, wij draaien! En zo zat ik een woensdagmiddag lang samen met al het gespuis netjes te maken. Zij zochten een geschikte wilgentak, knipten deze af en maakte een lus en zette dit vast met ijzerdraad, terwijl ik de netjes knipte en vastnaaide.


Laat de zomervakantie maar komen, wij gaan op vlinderjacht!

3 opmerkingen:

 1. wat goed van je dat je er zo snel bij was en dat je je niet hebt laten afschepen (tjonge, ringworm is toch echt heel anders, ja!)

  ha, leuk, vlinderjacht! veel plezier!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Tja, huisartsen. Beste mensen maar soms zo kort door de bocht. Ik kom er liever niet. Maar zo'n kind, jeetje. Hoe gaat het er nu mee? Ik hoorde een keer van iemand dat lyme echt geen grapje is. Is er jaren zoet mee geweest door verkeerde diagnoses. Blijf dus alert!
  Knap van jou, die vlindernetjes. Leuk bedacht.
  Beterschap met de kleine man en een fijne vakantie.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nooit een moeder afschepen die zich zorgen maakt over haar kind! Zou het eerste moeten zijn wat ze leren op die school. Hoe is het nu met hem? Kan een behoorlijke optater zijn he die AB... Beterschap!

  BeantwoordenVerwijderen