Pagina's

vrijdag 16 september 2011

Zolder

Al een paar jaar propte ik wat niet meer nodig was op ons pitoreske zoldertje. Je weet wel: balken, rieten isolatie, klein stalraampje. In de loop der tijd werd dit gezellige plekje steeds meer een ondoordringbaar oerwoud van overbodige spullen. Tel daar nog eens bij op dat het dak al 10 jaar lekt en er 2 jaar geleden een rattenplaag was in ons 2-onder-1kap arbeidershuisje (en ja de ratten zaten ook bij de buren). Echt voor de lol naar zolder gaan deden we al jaren niet meer en vaak was wat we zochten onvindbaar.
Gesterkt door mijn zwangerschapshormonen en het feit dat de zolder toch ooit een slaapkamer moet worden ging ik aan de slag. Wat past er veel op zo'n zoldertje! De foto's zijn genomen toen ik al twee dagen bezig was. Vandaag wordt het een rustdag, omdat het slepen met spullen toch wel zijn tol eist, maar morgen gaan we met goede moed weer aan de slag. De tussenstand tot nu toe: 8 vuilniszakken textiel, 1 kofferbak naar de kringloop, 20 boeken uitgedeeld, een aantal donaties aan goede doelen gedaan, twee autoladingen naar het afvalsorteerstation en de grijze kliko zit vol. Ik denk dat ik op de helft ben.


Alles wat niet meer gebruikt wordt gaat weg op een paar heel erg dierbare spullen na. Hebben we opeens toch heel veel ruimte boven en past een nieuwe kamer voor spruit nummer 3 prima. Nu nog (effe) een nieuw dakraam, isolatie, nieuwe pannelatten (oeps,alle pannen moeten dan van het dak), vloertje en een vaste trap naar boven. Is het leeghalen van de zolder opeens toch niet de grootste klus. Zucht!

7 opmerkingen:

 1. Wow, wat dapper! Maar wel heel fijn denk ik, als je zoiets ziet veranderen van een plek waar je liever niet komt, in een mooie kamer.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goed dat je al wel resultaat begint te zien! Wij hadden in het oude huis ook zo'n puntje met de duvel en zijn oude moer erin gestald. Verschrikkelijk... Succes verder!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wow, het doet me denken aan onze zolder voor de verbouwing. Ik vind het moedig dat je de uitdaging aan gaat!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Geen lentekriebels maar herfst/zwangerschapskriebels! Of zou het nesteldrang zijn? Heel veel succes in ieder geval en val aub niet van die steile trap...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Goed bezig H'na! Ik moet zeggen dat bij mij de nesteldrang een beetje tegen valt. Ik had gehoopt op een sprankelend schoon huis rond deze tijd ... maar nee. Vandaag toch maar even stofzuigen. XXX!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. En wat een ruimte geeft dat wanneer alles uiteindelijk is opgeruimd!
  Succes met het werk wat nog verzet moet worden ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Zolders of bergruimtes lijken altijd een hoop spullen aan te trekken. Wanneer ik bij anderen hier de berging in kijk is het schikbarend als alles tot de nok toe vol is.
  Ben benieuwt hoe het verder gaat ;)

  BeantwoordenVerwijderen