Pagina's

dinsdag 15 november 2011

Eten van de straat

Op dit moment zijn een aantal buurman/vrouw boeren hard aan het werk om de laatste oogst van het land te halen. Drukte alom.

Het grappige is dat de karren die de oogst van het land halen veel te vol worden geladen en een gedeelte in de berm of op de weg belandt. Soms kiept er zelfs een kar. Eigenlijk kun je hier op dit moment dus van de straat eten.
Vorige week aten we wortelstampot met wortels gevonden bij de rotonde en vandaag wordt het nasi met witte kool uit de berm.

Soms staat er opeens een gekregen maaltje voor de deur, zoals deze spruiten die te klein zijn om te verkopen. Gek, want kleine spruiten zijn heerlijk om te roerbakken.

Misschien moet de voedelbank eens een rondje buitengebied gaan doen of lokale agrariers benaderen ipv grote multinationals aan te schrijven voor hun voedselpaketten. Rare wereld is het toch.

3 opmerkingen:

  1. ja, boeren kunnen mensen toestaan te rapen en dan kan dat prive of voor een voedselbank gebruikt worden, zolang het niet commercieel benaderd wordt.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hier zie je inderdaad ook altijd wel wat langs de kant liggen, inderdaad zouden de voedselbank eens beter moeten communiceren met boeren.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ja, zo aten wij aardappelen van de stoep. Ook een leuk adresje, want de karren gaan hier door het dorp en dan rollebollen ze hup van de kar hier op de stoep!

    BeantwoordenVerwijderen