Pagina's

vrijdag 25 november 2011

Pannenkoekenfeestje

Na een tijdje ziek gehangen te hebben op en rond de bank waren de piraten superblij dat er weer een TV in huize HollandseKlei kwam.
Je kunt maar het beste van alles een feestje maken dus we bakten ouderwetse boekweitpannenkoeken om te vieren dat er een nieuw apparaat was (en om wat spek te kweken op de botten van de piraten).

Voor de pannenkoeken gebruikten we ;300 gram tarwe bloem, 200 gram boekweit meel, 2 eieren, ongeveer 1 liter melk en een snufje zout. Naar wens geserveerd met een dikke laag stroop en natuurlijk aten we voor de TV.

7 opmerkingen:

 1. Lekker zeg! Ik ben ook dol op pannenkoeken en dan vooral met stroop. Suiker smaakt ook wel, maar stroop wint het bij mij altijd weer.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Soms is voor de tv eten heerlijk. Ik doe het vrijwel nooit, omdat ik het mezelf niet toesta, maar als we het doen, vind ik het erg relaxt!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat je een tijdje gemist hebt waardeer je daarna des te meer. En pannenkoeken zijn altijd lekker, toch?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. :-) wij doen altijd vrijdagavond=filmavond en kijken dan een filmpje en mogen dan voor de film/tv eten,vaak eten we dan idd ook pannekoeken(havermoutpannenkoeken of pompoenpancakes) anders redden de mini's het hier niet wat die eten langzaam en redden dan het einde van de film niet :-)
  Maar het is altijd echt een feest :-D

  BeantwoordenVerwijderen
 5. tv kan best leuk zijn zo af en toe (en is ook best handig voor dvd's). Wij houden het bij ned 1-2-3 en een dvdspeler. En daar kun je toch enorm van genieten! VOoral films, ik vind ze heerlijk....

  En pannenkoeken ook! Mjum!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Pannenkoeken mmm lekker, leuk zo die foto's :)

  BeantwoordenVerwijderen