Pagina's

vrijdag 9 december 2011

Komen en gaan

Nog geheel in pietenpak nam kleine piraat maandag afscheid van 1 van de hopsies. Zo nu en dan kozen onze hopsies het hazenpad en deden zich tegoed aan al het lekkers uit de tuin. Goed voor de konijntjes om van allerlei kruiden te snoepen en een leuk gezicht voor ons. Meestal eindigden de hopsies aan het einde van de dag hun uitstapje voor het hek van de ren om weer naar binnen te mogen.
Helaas liep het deze keer anders en kwam buurvrouw melden dat er een dood konijn in haar tuin lag. Met een doosje onder mijn arm haalde ik hopsie op.


Het is een komen en gaan van allerlei dieren sinds wij op dit stukje Hollandse klei wonen. In ruil voor mest, eitjes, vlees, ongediertebestrijding, bescherming, vermaak en vriendschap kregen heel wat dieren een dak boven hun hoofd. Sommigen werden zelfs vrienden voor het leven.

Het perfekte eitje
Yes we did it!
Vrienden/ friends
Vrienden/ Friends
Truusje
Archief

Zo blij als we kunnen zijn met een nieuwe aanwinst voor ons erf, zo verdrietig is het ook om weer afscheid te nemen. Het is onderdeel van het leven, maar went nooit, voor groot en klein.

6 opmerkingen:

 1. Bij mij gingen konijnen ook voortdurend dood als kind. Wij woonden in het buitengebied en ze werden vaak doodgebeten door bunzingen e.d.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nou het is wel raak bij jullie, maar wat je zegt: het hoort bij het leven en kinderen leren hier veel van. Maar als je gehecht raakt aan zo'n dier is het wel even slikken. Zeker voor kinderen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat sneu zeg :( Onze konijnen zitten in een grote ren die rondom helemaal dicht is, dus we hopen dat ouderdom het enige risico is dat ze hebben om dood te gaan. Omdat ze buiten zitten, enten we ze natuurlijk wel goed in.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Natuurlijk is het altijd jammer als een dier doodgaat, zeker als het er één is met een hoog knuffelgehalte.
  Anderzijds is het goed dat ze dit ook meemaken, wat je zegt, onderdeel van het bestaan. Het leert ze ook om met verdriet om te gaan, helaas weten we allemaal dat niemand van ons dat bespaard blijft in zijn/haar leven.

  Wat een leuke foto van je knulletje met die kat in zijn armen. En die ezel... is die van jullie?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hè wat sneu, maar zoals je al zei hoort het er bij hoe rot het ook is. Geit Truus is mijn favoriet!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Aggos, die lieve Ulke en Lena!

  BeantwoordenVerwijderen