Pagina's

zondag 29 januari 2012

Ik geef iets weg!

Deze week zag ik mijn leeftijd van 36 naar 37 veranderen. Het werd een heel klein feestje, maar de feestvreugde was er niet minder om.

Als cadeautjes kreeg ik o.a.  het blad 'Landleven' met een artikel over sokken breien en het boekje 'lievelingssokken'. Nu moeten jullie weten dat sokken breien voor mij een van de meest bevredigende breiprojecten is. Gebreide sokken zitten namelijk heerlijk, het werkstuk is handig klein om mee te nemen, je doet er geen jaren over voordat het af is en er is zoveel variatie mogelijk.

Ikzelf leerde sokken breien via een patroon van wolhalla, het boekje Sokken breien doe je zo en met wat hulp van mijn schoonmoeder. Je hoeft echt geen gevorderde breister te zijn om het te kunnen. Met recht en averecht en goed lezen kom je een heel eind.

Aangezien een jarige altijd trakteert geef ik het boekje 'lievelingssokken' weg aan wie een poging wil wagen. In het boekje staat duidelijk uitgelegd hoe je een sok moet breien, inclusief diverse modellen en een matentabel. Dus, wees niet bang en begin! Als ik het kan...

Je kunt reageren tot vrijdag 3 februari. Iedereen mag mee doen.

14 opmerkingen:

 1. Nou, eerlijk is eerlijk, ik vind al heel lang dat ik het nu ook eens moet proberen. Dus misschien is dit dan het moment... Ik lees al even mee bij je maar reageer niet of nauwelijks. Hopelijk vind je dat niet erg. Sterkte ook met wachten!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Als er heel simpele patronen inzitten die zelfs ik snap dan doe ik graag mee!!!Trouwens nog van Harte Gefeliciteerd!!!!
  groetjes!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Na even twijfelen doe ik toch maar mee. Wil jezelf nog ergens aan meedoen kijk eens bij mij naar Pay it forward.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. gefeliciteerd met je verjaardag! ik doe niet mee, want breien kan ik echt niet hoor :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Gefeliciteerd nog met je verjaardag. Wat een leuk kado geeft je weg. Mijn beppe breidde altijd onze sokken maar zij is er helaas niet meer, dus wil ik het graag zelf leren.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Van harte gefeliciteerd met je verjaardag! Ik heb ooit één sok gebreid bij mijn oma, ze vond dat je alles geprobeerd moest hebben. Maar als 8-jarige was het niet zo'n succes, omdat mijn handen niet luisterden, of waren het nu de breipennen dat kan ook. Ik zou dan graag eens ècht een paar sokken breien, want zelfgebreide sokken lijken me toch zo heerlijk warm! Ik doe dus héél graag mee.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Mijn ontdekkingreis29 januari 2012 om 20:08

  Nog van harte gefeliciteerd. Ikzelf ben vandaag 40 geworden, de hoogste tijd dus om het sokken breien te leren! Oma leeft niet meer, dus dat leren moet dan maar uit een boekje. Bij jou te zien, komt dat vast ook wel goed.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik kom regelmatig op je site om even te lezen. Nu de stoute schoenen aangedaan en wil ik wel meedoen. Trouwens nog gefeliciteerd met je verjaardag ;-)

  groetjes, Haikey

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik had gisteren al geprobeerd te reageren, maar door falend internet is mijn reactie niet doorgekomen, Dus nieuwe ronde , nieuwe kansen.
  Ik meld me graag aan om mee te doen met deze give-away, En heel veel sterkte deze lange, lange dagen. groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Mag ik ook meedoen, Ik kan een heleboel maar daar horen sokken breien (nog) niet bij, wil het wel heel graag leren. Ik heb vandaag het artikel van Landleven in de bieb gelezen was erg leuk. Trouwens cake wecken? ik had er nog nooit van gehoord.
  groet

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Nog van harte met je verjaardag! :)

  Leuk idee om het boekje weg te geven. Ik doe graag mee!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik doe ook graag mee, ik wil weer beginnen met sokken breien, kreeg een korte cursus, daarna brand, sokken dus in de brand opgegaan, nu wil ik het thuis eens proberen, goede gelegenheid dus om dit boekje te kunnen winnen, gefeliciteerd nog met je verjaardag. gr Tanja

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Heel leuk, maar ik doe niet mee ... ten eerste ben ik al te laat, ten tweede draag ik in de tropen nooit sokken :)
  Liefs Rachelien

  BeantwoordenVerwijderen