Pagina's

maandag 16 januari 2012

Pre-lentekriebel

Het overviel mij dit weekend opeens, er hangt iets in de lucht, iets nieuws, iets fris een soort pre-lentekriebel. Of het nu komt door het terugkerende licht, de eerste merel die ik zondagochtend hoorde fluiten of de uitgelopen aardappel die we vonden bij buurmanboer op de aardappelbult, ik voel het in mijn botten.


Niet alleen ik voelde het, ook grote piraat kreeg de kriebels en de eerste capucijners en slazaadjes zijn de aarde in gegaan. Wel in een bak voor binnen, maar het nieuwe tuinseizoen is voor ons bij deze geopend.

Kleine piraat deed er nog eens een schepje bovenop en stapte zonder vooraankondiging op zijn fietsje, die al een paar maanden stil stond, en reed voor het eerst zonder zijwieltjes de weg af ??!!


Het eerste heerlijke prille gevoel van dat er iets nieuws in de lucht hangt probeer ik vast te houden zo lang als het kan, want voor je het weet is het weer voorbij.

4 opmerkingen:

 1. Heerlijk he, ons tuinseizoen is geopend. Hebben van alles veranderd en ik ga ook deze week in bakken sla kweken om later uit te zetten.
  Leuk om met alle kleine piraten thuis te doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Haha! Zo voelde ik me zaterdagmorgen ook een beetje. Jas losjes open, sjaal half af. Maar toch de breiwinkel binnen gestapt voor nieuwe sjaalwol. Het zal toch nog wel nodig gaan zijn? ;o)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. O, goed om te weten dat er al dingen geplant kunnen worden, dan ga ik deze week toch ook weer even de tuin in.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. oww geweldig ik heb hier de eerste zaadjes ook alweer in de grond gedaan. Hopelijk levert het in het voorjaar weer mooie sterke paprikaplanten op.

  BeantwoordenVerwijderen