Pagina's

maandag 19 maart 2012

Kettingzaag aan de ontbijttafel

Zaterdagochtend aan de keukentafel, vlak voor een grote zaagklus, wordt de ketting van de kettingzaag geslepen. Gezellig! Krijg ik tevens les van manlief in het vijlen van de ketting.


Erg handig is het wel om te kunnen. Ten eerste hoef je niet om de haverklap je ketting weg te brengen naar een slijper en ten tweede slijt je ketting minder hard. De officiele slijper doet het namelijk machinaal zodat er  meer van de ketting wordt afgeslepen dan wanneer je het met de hand doet. Op deze manier gaat je ketting dus langer mee.

Het is wel handig om een opzetdingetje te kopen (12,- Euro van het merk Husqvarne), om de juiste hoek van vijlen te bepalen, en een vijltje. Laat je wel goed voorlichten welk soort vijltje je nodig hebt. Dit verschilt per soort ketting die op de kettingzaag zit. Als het goed is heb je dan binnen een haluur je ketting geslepen/ gevijld.
En dat allemaal op zaterdagochtend, voor achten, aan de ontbijttafel!

6 opmerkingen:

 1. Toevallig heb ik vorige week ook les gehad! Onze vijl ziet er iets anders uit, maar hetzelfde principe. Is het allemaal gelukt met het zagen?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ;o) Dirk laat het altijd doen door een vriend. Ook handig.

  ps: ik volg je vanaf nu via feeds! ik zet nl mijn Google-account op.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Altijd handig om te weten dat het kan, stel dat we nog eens een huis krijgen met bomen in de tuin :) Mijn opa sleep boren e.d. ook allemaal nog. In plaats van een oude weg te gooien zoals nu...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. lol... d'r is blijkbaar ook niemand hier die zich verbaast over een kettingzaag op de ontbijttafel :D

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hahaha, dat is nog eens iets anders dan bordjes en bekers op tafel. ;o)

  BeantwoordenVerwijderen