Pagina's

maandag 14 mei 2012

Moederdag, fluitekruid gadget en ander moois uit de berm.

De perfecte moederdag, mag ik wel zeggen. Ontbijtje op bed met zelfgemaakte knutsels, het zonnetje scheen lekker en de afwas werd gedaan. Ik mocht natuurlijk beslissen wat we die dag gingen doen. Lekker buiten rommelen! Gelukkig kon iedereen zich daar in vinden, met als voorwaarde dat de pyama's de hele dag mochten aanblijven.

Terwijl wij druk aan het werk gingen in de tuin keek Madelief kippen TV.
De jongens wisselden kleine klusjes af met spelen en bloemen plukken uit de berm. Hoogtepunt was het maken van een fluitekruid fluitje.

Fluitenkruidfluitje:
Pluk een stengel fluitenkruid en snijd deze tweemaal vlak onder een knoop door. De stengel is nu aan de bovenkant open en aan de onderkant dicht. Maak in de onderste helft een sneetje in de lengterichting van ongeveer 10 cm. Blaas nu hard in het open einde van de stengel. Als je even zoekt op internet kun je ook filmpjesvinden.

Leuke bijkomstigheid was dat we de rest van de middag precies konden horen aan de fluitjes waar de jongens waren.

De berm langs onze weg is eigenlijk een groot speelparadijs. Elke keer vinden de jongens wel een nieuw soort plantje dat we nog niet hadden ontdekt. In de keuken ligt nu een boek waar de plantjes kunnen worden opgezocht. Daarna gaan ze in het droogboek ,geschiedenis der Nederlanden (LOL). Langzamerhand komt er een aardig overzicht van wat er allemaal groeit en bloeit om ons heen.
Het leukste is als we ontdekken dat je de planten ook nog kunt gebruiken voor weet ik veel wat. De blaadjes van de pinksterbloem zijn een ware snack, van fluitekruid kun je een fluitje maken, met de boterbloem kun je je gezicht leuk geel wrijven enz enz.. Nu maar hopen dat buurmanboer nog even wacht met het maaien van de berm, want we zijn nog lang niet uitgespeeld.


6 opmerkingen:

 1. Och wat fantastisch onbetaalbaar. Kippen TV trouwens ook!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Inderdaad super! Kende het fluitje nog niet, bedankt voor de tip!
  Jullie boek is een echte schat om te koesteren. Fijn om te weten dat er nog steeds kinderen zo mogen opgroeien. Ik duim mee voor de buurman!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik hoop dat de buurman net zo geniet van zijn buurkindjes dan blijft al dat moois in de berm nog wel een tijdje staan.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik hou ook zo ontzettend veel van dat fluitenkruid! Machtig toch
  die bermen vol met die witte zee van bloemen!
  liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heerlijk dat de kinderen zo buiten kunnen spelen! En ja, die fluitjes: dat deden wij vroeger ook, was het eigenlijk helemaal vergeten, maar nu komen de herinneringen er aan meteen weer boven!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi mag ik vragen welk boek jullie gebruiken?:)

  BeantwoordenVerwijderen