Pagina's

woensdag 1 mei 2013

Koningsdag

Hoewel ik niet super fan ben van het koningshuis vind ik Koninginnedag een leuk feestje. Spelletjes voor de kinderen, vrijmarkt met andermans rommel, een vrije dag voor de man, borreltje doen met vrienden, altijd leuk.
'Op de vrijmarkt in de grote stad dichtbij deed ik mijn jaarlijkse inkopen. Heel veel kleren voor kleine meid (er is nu een roze explosie in huis), voetbal shirts voor de jongens, een babyfoon, rugdrager en vooral GEEN speelgoed. 'Smiddags zaten we zelf op een kleedje in het dorp, waar ons verdiende geld door de jongens weer werd omgezet in andere schatten/troep (omcirkelen wat u toepasselijk vindt). Na een uurtje, ijsje eten en weer naar huis om de nieuwe kleren te wassen en ons huis weer vol te proppen met spullen.
Terwijl wij relaxt op een kleedje in het zonnetje zaten, werkte de man hard in de tuin. De tweede aardbeienbak is in de maak en ons pad is weer netjes vlak. Ja, zo zijn de taken weer goed verdeeld, al zeg ik het zelf .

Tot slot nog een plaatje van het hoogtepunt van de dag, de eerste trekker rijles van oudste zoon. Van ver weg genomen, want mama werd niet ingelicht. Stel je voor dat ze nee zou zeggen.

9 opmerkingen:

 1. Oh, goed geslaagd zo te zien! Alles. De rijles, de kleding, de booze en de taakverdeling. Goed zo ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hihihi, mannen en hun troepjes!
  En rijles heeft Junior met zijn 8 jaar al in een stockcar gehad. Het is maar goed dat mama zich nooit laat zien op het circuit:) Zo gaat dat met mannen en jongens. Daar moeten mama's zich niet mee bemoeien:) Dat horen we wel achteraf:)

  Hier was gisteren ook een klusdag voor mannen: ik heb voor de inwendige mensch gezorgd en was ook zeer tevreden over deze rolverdeling:)
  Vandaag vrolijk verder, dus. De week is nog lang niet voorbij:)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Net als de eerste keer voor oudste met de kettingzaag. Volgens de man is het een kleine lichte kettingzaag. Ja, maar daar kun je ook gewoon mee in je been zagen, denk ik dan. Ik bemoei me er maar niet mee en ben natuurlijk wel super trots.

   Verwijderen
 3. Hahhha super zeg roze hoort bij meisjes ;) Mooi hoor

  BeantwoordenVerwijderen
 4. En toch heb je het gezien! Moeders zien nu eenmaal alles.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ziet er goed uit! En slimme jongen, moeders niet inlichten ;-) Maar wat Vlijtig Liesje al zegt; moeders zien alles! Dat riep mijn moeder ook altijd en het was volgens mij ook nog zo.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. oh oh :-) betrapt, leuk dat je het toch nog zag en er een plaatje van kon schieten, zou je nee gezegd hebben btw?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als de man er bij blijft heb ik geen bezwaar. Lijkt me wel handig als hij over een jaar het echt zelf kan. Ik zie ook dat het zo goed is voor kinderen om dit soort 'gevaarlijke' dingen te doen, grenzen te verkennen, verantwoordelijkheid te krijgen, nieuwe uitdagingen enz. Je ziet ze dan letterlijk en figuurlijk groeien.

   Verwijderen
 7. Mooi, dan kan hij straks op de trekker naar school.

  BeantwoordenVerwijderen