Pagina's

woensdag 29 mei 2013

Trek de beerput maar open

Ja, trek de beerput maar open, letterlijk en figuurlijk. Middelste is aan de poepritus en kan nogal moeilijk maat houden met wc-papier met als gevolg dat ons poepsysteem verstopt zit. Lekker drijvende drollen!
Kleine meid zit vol met snot en  hangt al twee dagen aan mijn been, over de nachten zal ik het maar niet hebben. Als de kleine meid even niet aan mijn been hangt is ze dubbel zo ondernemend. Oudste heeft deze week twee toetsen en zijn eerste spreekbeurt. Na schooltijd dingen voor school doen (lees inplannen) valt nog niet mee voor een negenjarige. Fysio oefeningen elke dag voor de oudste vanwege iets met de knie (blabla). Mijn fototoestel wil niet meer. De oppas van kleine meid kan morgen niet, terwijl ik een ochtend ga helpen in de boerderijwinkel (ze rekenen op mij). Mijn geplande taxiritjes door iemand anders voor de jongens naar school en van school zijn afgezegd. Zelf dan maar rijden terwijl ik in de winkel zou helpen. De hoefsmid komt zo en de regen komt met bakken uit de hemel. Leuk voor snotterende kleine meid die in de kinderwagen buiten moet toekijken. Kom er net achter dat middelste twee verjaardagspartijtjes tegelijk heeft vanmiddag (oeps). Van 17uur tot 19:30 op het voetbalveld hangen voor de trainingen. Laatste keer van het seizoen dat dan weer wel. Er moet hooi worden gehaald. De wasmand puilt uit. Wat moeten we vandaag in godsnaam weer eten. De man is twee weken naar Verweggistan voor werk. Blablabla........
Zo en nu is het genoeg..... Het is nog niet eens 12 uur. Ga maar eens even bedenken hoe ik het wat leuker kan maken voor mezelf vandaag. Wordt vervolgd.

O, zie dat de kat zit te blerken bij de deur....... vast van dat babyhaasje dat ze vanochtend zat op te peuzelen.  Misschien ruimen de kaboutertjes de kots wel op (duim, duim).

16 opmerkingen:

 1. Drukker kan het heel waarschijnlijk niet zijn bij jullie...Hou de moed erin,je komt er wel!

  Liefs,

  liesbeth

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Houd vol... zulke periodes gaan ook weer voorbij en dan komt er niet alleen zonnschijn, maar loopt alles eventjes gesmeerd:)

  Zoals Liesbeth zegt: houd vol!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. O jee van die dagen. Sterkte! Hoop dat het van je afschrijven een beetje hielp voor de relativering en tegelijkertijd de erkenning dat je véél doet en voor elkaar krijgt. Alleen de jongste (herkenbaar!) vreet al veel energie met haar fratsen. Jammer dat je niet om de hoek woont...deed ik de kots, dreumesentertainment en het eten. Vanavond wat rustgevende tuinfilmpjes op Youtube of komt dan de frustratie over het weer, de camera en de waslijst met tuinklusjes naar boven ;)? Adem in, adem uit...straks vergeten we deze aspecten van de tropenjaren en kijken we alleen met weemoed terug. X

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Soms lijkt het wel of alles tegen zit. Op een of andere manier valt altijd toch alles wel weer op zijn plek is mijn ervaring. Alleen is die stress nu even niet leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ken je die al...best herkenbaar en goed voor een lach

  The Mom Song with lyrics

  via McTube for YouTube.
  https://www.youtube.com/watch?v=CXgoJ0f5EsQ

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Inademen, uitademen, inademen en opnieuw weer uitademen,
  da's 't enige wat je moet blijven doen,
  heul veul sterkte!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oeh, rustig adem blijven halen en veel sterkte!! En adem halen zo min mogelijk door je neus, met die beerput ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Zennnnn! Pfoe... dat valt niet mee... Is het een idee om vanaaf lekker vroeg frietjes te bakken (behalve voor de zieke...), het hele zaakie vroeg in bed te pleuren eeeeh op bed te leggen en lekker een hete douche of bad te nemen en met een goed boek op de bank te kruipen? Sterkte en beterschap voor de zieke!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Het is echt een gave als je 'klein huiselijk leed' zo smakelijk - nou ja, smakelijk - ik bedoel humoristisch kunt beschrijven.
  Mijn complimenten! En ook sterkte, natuurlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Net nu je man er niet is, hoe doen die kinderen dat toch altijd. Sterkte hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Zo'n dag dat je eigenlijk het liefst weer je bed in wilt kruipen en wachten tot die over is......

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Vannacht wel een beetje geslapen? Hopelijk gaat het vandaag allemaal even wat makkelijker.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ja deze dagen ik ken ze, houd moed het komt goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Jeetje wat vervelend als dat gebeurt :(. Neem eens een kijkje op nl.care.com. Hier vind je via: https://nl.care.com/oppas heel gemakkelijk een oppas in de buurt, ook voor last minute gevallen :).

  BeantwoordenVerwijderen