Pagina's

donderdag 22 augustus 2013

Nog een keer inslingeren

Terug in het gareel en dat valt nog niet mee. Zeker niet met alle klussen die op mijn denkbeeldige dewinterkomtbijnalijst staan.  Een nieuw hok voor de nieuwe 11 kuikens, het afdak afmaken, kruiden drogen, groentetuin draaiende houden, zo veel mogelijk groenten houdbaar maken, vakantie huishouden inhalen, buitenboel verven, voetbal praktijken van de twee jongens,naar school fietsen, nieuw stuk wei afzetten met schrikdraad, twee truien afbreien en nog heel veel sokken. Allemaal dingen die ik met veel plezier doe, maar die me op dit moment een beetje een gejaagd gevoel kunnen geven. Het gekke is dat als ik eenmaal bezig ben het gejaagde gevoel van me afglijdt en ik echt kan genieten van het werk (minus de wc boenen en sokken ophangen om te drogen, dat vind ik toch zulke schurftige klusjes). Zeker als ik achterom kijk tijdens het fietsen ! Mijn werk is zo beroerd nog niet.


12 opmerkingen:

 1. Maak jij ook een lijstje om met een voldaan gevoel te kunnen afstrepen?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bijna wel ja! Ik maak wel alleen lijstjes in mijn hoofd, alleen noodgevallen schrijf ik op, zoals afspraken en belasting invullen.

   Verwijderen
 2. Ik zou 't geloof ik wel opschrijven, dan is het iets meer uit je hoofd en heb je inderdaad het voldane gevoel van iets af te kunnen strepen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ooh lief! <3 en groot!

  Hier ook nog van alles op stapel maar soms moet je ook even lekker niets doen. (effe een uurtje met boek + thee en peuter achter de laptop)

  veel plezier met al je klusjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Inderdaad herkenbaar!!! Mooie baan hè? En regelmatig een hoge werkdruk en schurftklessen hihi.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Klussen...schurfttablet. Oh nee...heeft mij met vermaakt tijdens pauze :).

   Verwijderen
 5. Ooooooh, schattig meisje zo met die laarsjes! Vorige week was ik er gewoon moe van: weer de gewone regelmaat. Inmiddels begint het weer te wennen en krijg ik een stuk meer gedaan ( en dan is het ook weer leuk).

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, dat is het denk ik. Ben nu erg zoekende, want de trainingstijden van de jongens zijn anders dan vorig jaar en de slaaptijden van Madelief ook en nu moet ik opnieuw puzzelen met slaapschema, auto of de fiets schema en kookschema. Als alles weer draait krijg ik tussendoor inderdaad meer gedaan.

   Verwijderen
 6. Oh, heel herkenbaar! Ik moet wel zeggen dat ik het gemakkelijker vond toen de kinderen nog op (de basis)school zaten. Dan had je toch een soort basisschema om je aan vast te houden. Bij ons is het ritme al een tijdje zoek en dat is ook niet alles, want de lijst met dingen-die-gedaan-moeten-worden is nog even lang als (of zelfs langer dan) vroeger.
  En zo'n slapend meiske achterop... daar wordt je spontaan rustig van ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een heerlijk liefie achterop, dat maakt alles goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dat lieve plaatje prachtig mooio, hier precies hetzelfde laken en pak.. Hoop dat het volgende week weer wat beter is en ik iets vna mijn fut overhoudt. Het is nog niet helemaal winter gelukkig ;-)

  BeantwoordenVerwijderen