Pagina's

zaterdag 12 oktober 2013

Herfst

De regen komt met bakken uit de lucht en de bomen op het erf worden met het uur kaler. Het echte herfstgevoel hangt in de lucht, buiten en binnen. Om de haverklap stap ik op een verdwaalde kastanje of eikel, grrrr. Straks maar poppetjes en spinnenwebben knutselen. Kijken of de voorraad dan wat slinkt.

 De meubels in de woonkamer staan ook weer in de winter opstelling. Zo kunnen we als het kouder is heerlijk zitten bij de kachel. Het speeltafeltje staat voor het raam voor het daglicht en ik zie dat de boekenkast wel een opruimbeurt kan gebruiken. Leuke klus voor vandaag, maar eerst gaan we een ochtendje rondhangen op een nat voetbalveld. Ook dat hoort bij de herfst en winter. Kinderen die ploeteren op een voetbalveld in weer en wind en een lol dat ze dan hebben samen! Fijne zaterdag allemaal!

9 opmerkingen:

 1. Wat heb je het gezellig binnen! Heerlijk die houtkachel als middelpunt van je huis!
  Hannah

  BeantwoordenVerwijderen
 2. heerlijke warme houtkachel heb je , snap dat je daar lekker omheen gaat zitten.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. OMG daar hoort je tv.

  Oh, ziet er gezellig uit maar damn, jij hebt nog ongeveer tot eind maart voorraad voor poppetjes en spinnewebben knutselen, haha. Wij ook, want kastanjes zoeken is nu eenmaal ook leuk :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. De winteropstelling ziet er heel knus uit. Lekker met z'n allen om de kachel met thee, een boek en een handwerkje!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat gezellig die winter opstelling, ziet er zo heerlijk knus uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooi je fornuis en kachel. Brand je die altijd in de winter? Ik merk nu op vakantie,dat ik steeds op mijn horloge moet kijken om op tijd hout op de kachel te doen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja de houtkachel moet aan anders is er geen warm water en een heeeel koud huis. We hebben er bewust voor gekozen om het gas af te laten sluiten en alleen nog maar met houtkachels te werken. Het is in de winter voor mij bijna een dagtaak. Maar wel een hele leuke ;-)

   Verwijderen
 7. Inderdaad het is daar erg gezellig, met dit herfstige weer heel welkom!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een leuk idee, een winteropstelling! De bank staat zo echt gezellig dichtbij de kachel.

  BeantwoordenVerwijderen