Pagina's

dinsdag 29 april 2014

Moestuinmaandag

Erg gestructureerd zijn de moestuin maandagen niet. Maar wat niet is kan nog komen. Laten we het er maar op houden dat een streepje kan door ongeveer de afgelopen twee weken. Toen de man terug kwam uit het buitenland bracht hij een lelijk griepie mee. Je weet wel zo'n griep waar je een week ziek van bent en vervolgens nog dagen een dweil bent met veel snot en hoesten.

De tuin is dus een beetje blijven liggen. Nu de energie weer terugkomt gaan we maar weer vrolijk verder waar we waren.
Vier bakken helemaal vol met van alles en nog wat. Nog niets te oogsten, maar langzamerhand komt er wat boven de grond.
De laatste grote bak is nu voor de helft opgevuld met grasmaaisel, verrotte mest en tuinaarde. De andere helft volgt als ik genoeg kartonnen dozen heb.
Binnen is het een gekkehuis met zaailingen. Heel onhandig nu blijkt dat Madelief het liefste met een schepje in de weer is. Er zijn al aardig wat plantjes gesneuveld. Bij de A.l.d.i. kocht ik twee plastic tunneltjes van 7 euro per stuk. Het grootste deel van de zaailingen staan hier nu onder op het terras. Vingers gekruist dat er wat overleeft aan het einde van de rit.

Tot slot nog even de kat van de buren die probeert via onze buitendeur bij het vogelhuisje te komen. Grrrrr, heb hem persoonlijk van het randje geduwd (ja, hij kwam op zijn pootjes terecht). Niet vergeten om voortaan de deur helemaal open te zetten. Je kan er maar druk mee wezen! Kinders, huis, dieren en tuin.

8 opmerkingen:

 1. leuk stukje weer en ja jammer dat de katten zoveel verstoren.
  Groetjes Albèrtje

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Grasmaaisel is echt perfect voor de bakken!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nou ja het voorjaar is nog lang. Ik zal morgen ook eens wat zaailingen showen!
  Groeten!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Altijd op zoek naar mede moestuiniersters kwam ik op jou blog. Wat een leuke herkenbare blog heb je! Vooral dat 'er komt niks uit je handen' als je kinderen klein zijn .. Ja dat is nou eenmaal zo als je 100 % moeder wil zijn, dan gaan andere dingen gewoon op een lager pitje. Zelf kom ik niet van de klei maar van het veen, in Groningen, en ik zou graag terug willen, maar man en kinderen zijn gehecht aan het westen. Jammer, want in Groningen zouden wij ook wel een stukje grond kunnen kopen, en hier (Bussum) is de grond gewoon te duur. Leuk blog heb je! Ik ga proberen je moestuinmaandag te volgen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ha! Daar ben je weer en gelukkig opgeknapt! Ik geniet van je moestuinverhalen!
  Groet
  Hannah

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Er ziet er allemaal weer mooi groen uit.

  BeantwoordenVerwijderen