Pagina's

maandag 7 april 2014

Moestuinmaandag

Yep, tot mijn grote vreugde hebben we een karretje houtsnippers gescoord. Nu kunnen de paden in de groentetuin afgemaakt worden. Een groentetuin met nette paden, zal het er dit jaar eindelijk van komen? (niet dat het heel belangrijk is). Eens kijken of ik mijn krui-hulpje kan motiveren om deze week aan de slag te gaan.

Helpende handjes genoeg. Zaaien is altijd favoriet. Tomaat, pompoen , courgette, komkommer, augurk, prei, broccoli, pattison en pepertjes. Alle beschikbare plekjes op de vensterbanken in huis zijn weer bezet, zoals elk jaar.


Niet vergeten dat vanavond de eerste aflevering is van Maarten's moestuin op Nederland 2. Ooit kreeg ik het boekje 'De groene overmacht, tuinieren op de zware zeeklei' door Maarten 't Hart. Vele malen leende ik het boekje uit en elke keer als het weer terug kwam bladerde ik het met plezier door om weer geboeid te raken door zijn soms hilarische pogingen om groente te kweken op de zware zeeklei.

Een ander boek dat elke keer weer tevoorschijn komt is 'Overleven op je eigen km' van Dick&James Strawbridge. Gekregen van een lieve, lieve medeblogster. Wat ben ik blij met het boek.  Hele stukken in de tuin ontgin ik met een methode die goed staat beschreven in hun boek. Ik hoop dat het werkt. Het zou me een hoop gespit schelen (en een zere rug). Voor ge├»nteresseerden:

Wel haal ik de grote penwortels weg van paardenbloem en distel voordat het karton op de grond gaat. Anders lijkt het mij redelijk kansloos, want wat kunnen die penwortels lang overleven in de klei.

Hoe is het met jullie moestuin, balkon of vensterbank? Laat ons meegenieten en leren. Plaats een link naar je blog bij de opmerkingen, dan komen we op bezoek.

Moestuinmaandag, week 15- 2014

14 opmerkingen:

 1. Ik doe een aarzelende poging......;-))
  Groet Hannah

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wie droomt er niet van een groentetuin met nette paden:-) Heerlijk al die zaaisels. Ik moet nog beginnen met het grote zaaien, maar er komt al van alles spontaan op: http://tuinwaarts.blogspot.nl/2014/04/moestuinmaandag-kleurt-groen-met-geel.html

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Paden in de moestuin lijken me wel praktisch.
  Ik heb ook weer een verslag gemaakt van de afgelopen week.
  http://anitasdagboek.blogspot.nl/2014/04/moestuin-maandag-zakgeld-en-een.html

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ik hoop volgend jaar met jullie mee te doen en nu nee dit jaar word het hem niet of ....... toch hier en daar een sla plantje :)
  Weet je de seldrij doet hety nog steeds geen vorst maar weet iemand ook of het nu gewoon weer eetbaar is ??

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oh wat gezellig doe een poging in mijn stadstuintje en lukt aardig

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik doe deze week weer gezellig mee! Voor mij was het een geslaagde moestuinmaandag! Heerlijk weertje, veel onkruid verwijderd, ik voel me helemaal ZEN :) http://moestuingelukinfrankrijk.blogspot.nl/

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heeft 'spaarmoeder' ook, die paden, vind dat er altijd gelijk zo professioneel uitzien. En mooi, natuurlijk enzo. Is dat nu nog een beetje onderhoudsvrij verder?

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Volop bedrijvigheid in jullie moestuin. Ik doe deze week ook weer mee: http://wiccasan.blogspot.nl/2014/04/moestuinmaandag.html

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Www.eenvoudigerleven.wordpress.com heerlijk weer de tuin in!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Op het laatste moment doe ik ook nog even mee. Wat een geluk hebben we met het weer, vandaag zelfs eindelijk weer een beetje regen voor mijn droge tuin! En morgen wordt het alweer beter.
  www.zaaienaanzee.blogspot.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ook ik doe deze week maandag weer mee, het was er (tegen de voorspellingen in) heerlijk weer voor vandaag om buiten bezig te zijn.
  De gezaaide "ijsjes" komen al boven ;-)
  Boomschorssnippers in de moestuin is inderdaad heel fijn, alleen vinden de vogels (en in ons geval vooral de kippen) het extra aantrekkelijk om daar in te gaan scharrelen en graven op zoek naar "lekkere snacks".
  De tip van het karton ga ik proberen in mijn kas, ik heb nog watermeloen zaden liggen die ik graag wil testen dit jaar.

  Het lijkt me leuk als je ook een link plaatst naar mijn (moestuinmaandag)blog!
  http://boerderij-zinin.blogspot.nl/2014/04/moestuinmaandag.html

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik heb vanmiddag toen ik van de tuin naar huis ging bij de dierenwinkel stro meegenomen voor de aardbeien. Op het volkstuincomplex zag ik dat dit veel gedaan werd. Ook wel houtsnippers en zelfs had iemand vuilniszakken gebruikt. Ik begrijp nog niet wat precies de bedoeling is van moestuinmaandag. http://volkstuintje.blogspot.nl/

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Leuk moestuin maandag :)
  http://kleinfarmhuus.blogspot.nl/

  BeantwoordenVerwijderen