Pagina's

zaterdag 15 november 2014

De moestuin


Half november en er valt nog steeds iets te halen uit de moestuin. Moet toegeven dat de 'zieligjes'
een beetje overblijven, maar zeg nou zelf  'eten van eigen erf =  eten van eigen erf ' . We moeten ook een beetje creatiever worden. De overgebleven oogst valt wat klein uit, dus wat dachten jullie van boerenkool pizza en groene kool lasagne ?  Prei is er nog in overvloed. Gelukkig is preistampot het favoriete eten van de mannen , met spekjes uiteraard.
Leuk is ook dat de vergeten radijzen zichzelf hebben uitgezaaid. Zonder extra werk staan er opeens verse radijsjes klaar, mmm. Eigenlijk word ik daar nog het meest blij van, van die onverwachte kleine cadeautjes tussen het onkruid.


De groentebedden hebben allemaal een deken gekregen van blad. Ben benieuwd of het verteerd is in het voorjaar. Hopelijk blijft het onkruid daardoor ook een beetje onder controle..
Ziet er wel grappig uit die toegedekte groente.  Of het slak technisch handig is moet nog blijken, Het is de bedoeling om in twee weken de tuin leeg te eten. Voor de groente die er nog staat  maakt het denk ik niet veel uit.  Ik zal jullie op de hoogte houden. 


3 opmerkingen:

  1. Heerlijk dat je toch nog wat kan oogsten, hier is eigenlijk alles een beetje aan zijn eind... De slakken hebben zich zeker te goed gedaan dit jaar.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Jullie hebben nog best een aardige oogst, het is al half november. Hier ligt alles stil en zijn de bakken en emmers leeggehaald.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Die onverwachte zaailingen zijn inderdaad net cadeautjes. Dat maakt een moestuin zo leuk!

    BeantwoordenVerwijderen