Pagina's

dinsdag 4 november 2014

Foto's niet voor de oma's

Je kunt een boom wel omhalen en in stukken zagen, maar dan ben je er nog lang niet. Hakken/ kloven, sjouwen, stapelen zijn de volgende stappen. Als je het alleen moet doen is het echt een enorme klus, dus wordt iedereen van de familie weer ingezet. Zwaaien met een bijl, altijd leuk.
Haha lijkt net of jongste zoon met de bijl zijn hoofd gaat kloven. (hij slaat met de achterkant van de bijl een wig in het hout) . Als kind hanteerde ik 1 keer een bijl en hakte meteen in mijn vinger. NOOIT HOUT VASTHOUDEN MET JE HAND TERWIJL JE KLOOFT!  Daarna nooit meer gedaan totdat we een houtkachel kregen. Nu kan ik echt genieten van een potje kloven, beste work-out ooit. Al moet ik bekennen dat de afgelopen 3 jaar de man het meeste heeft gedaan, door zwanger  en achter de kleine meid aan rennen.

Madelief neemt haar taak als houtsjouwer heel serieus. Als we niet opletten rent ze zo naar een zwiepende bijl om een net gekloven stuk hout te pakken.  Niet handig, dus kruien we zo veel mogelijk hout heen en weer. Vaak worden we afgeleid door mooie vondsten en O er moet ook nog in de soep geroerd, snel nog een stukje van mijn deken haken en zo kan ik nog wel meer (smoesjes, volgens de man) bedenken.


En nu snel weer naar buiten. Er ligt nog een halve boom in de berm.  

6 opmerkingen:

 1. Heerlijk.. Het is ook heerlijk weer om buiten te zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat heerlijk een dagje in beweging te zijn met heel de familie :D

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een heerlijkheid hé?! Vooral als de kinders er zo (spelenderwijs) van begin af aan mee groot gebracht worden.

  Inspirerend!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heerlijk vond ik houtblokken koven, lekker hard slaan en daar wordt je blij van.

  Mijn vingertopje is ook eens afgehakt bij het rechtzetten van houtblok wat vriend ging kloven. In ziekenhuis is er een pen ingezet en het werkt voor 80% prima al kan ik niet helemaal meer buigen.

  BeantwoordenVerwijderen