Pagina's

donderdag 19 februari 2015

Een slimme meid....

Zo grappig om te zien dat kinderen hun ouders (vaak) copieeren. Spiegelen noemen ze dat volgensmij in vaktermen. Een leuk voorbeeld zijn de klus en tuin praktijken bij ons thuis. Zijn wij druk in de weer met hout,zaag en schroevendraaiers staan de kinderen achter onze rug om iets soortgelijks te doen. Niet altijd in ons voordeel, want met een hamer op een pas gestucte muur slaan, tja . Maar mama, papa deed dat ook. Ja, dat was om de oude stuc eraf te halen.. Ach gladde strakke muren zijn saai zullen we maar zeggen.
Laat ik niet te veel afdwalen met nog meer hillarische voorbeelden. Spiegelen,daar kan ik echt van genieten en bevestigt elke keer weer het belang van ZELF DOEN. Gewoon thuis, zagen, timmeren, hakken, verven, vegen,boren, straten, snoeien, knoop aannaaien, schillen, snijden, de lijst is eindeloos lang.  Doe het voor de neus van je kind en beet.... (tot een bepaalde leeftijd en zolang de veiligheid het toelaat natuurlijk). Leuk toch, samen dingen doen?!

Ik zou een ellelang betoog willen schrijven over het onderwijs dat zo gericht is op de kennismaatschappij  dat de practische vaardigheden met je handen bijna in onmin raken en dat samen dingen met je kinderen doen meer is dan naar het museum gaan en de sportclub. Dat iets bouwen en tuinieren met jonge kinderen meer tijd kost. Het zou sneller gaan als we ze uit zouden besteden.......de kinderen of de klus, kies maar uit. Misschien ooit, als de kinderen groter zijn schrijf ik er een waterdicht stuk over. Nu haal ik eerst onze kleine meid onder haar fiets vandaan. Die is ze aan het repareren. Ze heeft gisteren gezien hoe oma E en ik de camper repareerden. De schroevedraaier wijkt sindsdien niet van haar zijde.  De  slogan ; een slimme meid is op haar toekomst voorbereid , kun je er zo opplakken. Ga haar schroevendraaier omruilen voor een snoeischaar, er wachten 23 knotwilgen buiten.

5 opmerkingen:

 1. Yesss!!!
  Zo gewoon dat je je eigen fiets wilt maken. Ik kreeg bijzonder rare blikken toen ik dat op een vrouwendag vertelde. Blij te zien dat ik niet de enige ben.
  Hopen dat je nog veel foto's als deze kunt maken in haar leven.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zo gooide dochter toen ze drie was één van de kittens van een paar weken oud naar buiten, net zo als ik dat wel eens met de moeder poes deed. pffff, deze kwam niet heel goed op haar pootjes terecht, maar bleef voor dood liggen. Het is allemaal goed gekomen hoor met dat poesje, maar soms doen ze je letterlijk na.....
  Hannah

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel herkenbaar. Zoon liep,als twee-jarige tijdens de vele verbouwingen, steevast achter grandpa aan met zijn eigen gereedschapskistje met daarin een schroevendraaier, hamer, wat schroeven en moertjes en zijn favoriete mondharmonica! :). De meisjes leerden ook allemaal hun fietsband plakken. Ieder kind kreeg toe hij/zij uit huis ging een gereedschapsbox van de ikea mee zodat ze zelf iets konden ophangen oid.

  prachtige foto van je kindje

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel herkenbaar. Zoon liep,als twee-jarige tijdens de vele verbouwingen, steevast achter grandpa aan met zijn eigen gereedschapskistje met daarin een schroevendraaier, hamer, wat schroeven en moertjes en zijn favoriete mondharmonica! :). De meisjes leerden ook allemaal hun fietsband plakken. Ieder kind kreeg toe hij/zij uit huis ging een gereedschapsbox van de ikea mee zodat ze zelf iets konden ophangen oid.

  prachtige foto van je kindje

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk dat je zoveel dingen gewoon zelf doet! En mooi dat je kinderen dit overnemen. Zo geef je duidelijk het goede voorbeeld.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen