Pagina's

zaterdag 21 februari 2015

Houthak filmpjes


Na enig aandringen wilde de man wel even demonstreren. Zo fijn, houthakken met een autoband. Nu hoef je niet eindeloos te bukken om je gekloofde hout van de grond te rapen, houtje voor houtje. Opgenomen met mijn mobiel dus de kwaliteit is niet echt tof en aan bewerken doe ik niet. Op youtube zijn veel betere filmpjes te vinden , gewoon even zoeken.

En dat allemaal voor een knetterend vuurtje om warmpjes  bij te zitten, op te koken en ons water mee te verwarmen. Een warme douche, na een potje houthakken in de koude wind, van water verwarmt door je eigen hout, is hemels. Echt waar, je weet het dan nog meer te waarderen. Warm water uit je kraan is zo vanzelfsprekend nog niet. (einde les)

7 opmerkingen:

 1. Handige tip! En grappig, die druif van een overbuurman van ons, die heeft heel de dag met zijn tractor in de berm gestaan, dat ding heel de tijd met draaiende motor, en dan had ie een of ander ding eraan dat zzzzzzzzzz *hak* het houtblokje hakte. Weer op het knopje, zzzzzzz, houtjes in de mand... houtje pakken, zzzzzzz hak.... weer op het knopje, zzzzzzz...... Dit gaat een stuk sneller ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Daar moeten wij ook altijd een beetje om lachen. Toch huren wij ongeveer 1 keer per jaar samen met de buurman een houtkloofmachine voor de grote brokken met knoesten die met de hand erg moeilijk gaan. Die kun je met de hand ook een soort van schillen, telkens van de zijkant een stuk afhakken, maar dat kost echt heel veel kracht. je kunt ook nog een wig gebruiken...... Ik denk dat we nog maar meer filmpjes gaan maken.

   Verwijderen
 2. voor 2 weken terug hebben we 5 kuub gekloofd , met de hand, heerlijk, en nu hebben we weer 8 kuub gestapeld, erg handig als je niet hoeft te bukken ja, allemaal voor ons fornuisje he ? geniet ervan , liefs marion

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een super idee! Mijn man gaat altijd helemaal door de knieen maar dit is veel beter! Gaan we ook doen, dank voor het delen en bedank ook je man dat hij de demo wilde geven (willen mannen toch meestal niet? :D)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een super idee! Mijn man gaat altijd helemaal door de knieen maar dit is veel beter! Gaan we ook doen, dank voor het delen en bedank ook je man dat hij de demo wilde geven (willen mannen toch meestal niet? :D)

  BeantwoordenVerwijderen