Pagina's

dinsdag 29 september 2015

De andere kant van de medaille

Natuurlijk kan ik nog honderden foto's plaatsen van het plekje waar we nu wonen, maar een mooi plaatje is natuurlijk maar een gedeelte van de werkelijkheid.
Ja, de school is echt top. Ja, de mensen zijn echt aardig. Ja, het is hier echt relaxter dan in Nederland. Ja, de natuur is echt heerlijk. Ja het water en de lucht zijn hier echt schoon. De grote vraag is echter voor ons, waar gaan wij onze boterham mee verdienen. Een dik belegde boterham zou fijn zijn, maar met aan een beetje boter heb ik al genoeg. Helaas, op het platteland van Zweden liggen de banen niet voor het oprapen. Gelukkig realiseerden wij ons dit al voordat we vertrokken uit Nederland en besloten we dat de man de eerste tijd in Nederland zou blijven werken en heen en weer zou gaan reizen. Niet elke dag even leuk en makkelijk, om niet als gezin bij elkaar te zijn. Even wennen voor iedereen, maar met de toekomst in ons achterhoofd.............
Vooruit nog wat plaatjes

15 opmerkingen:

 1. oei, ja, de keerzijde. Die is er natuurlijk altijd (zoals bij alles in het leven), maar samen genieten van zo'n nieuwe plek is zoveel fijner. Ik hoop van harte dat de inkomsten gaan lukken. Wanneer komt ie helemaal in Zweden? Hebben jullie een bepaalde tijd in het achterhoofd?

  Prachtige foto's! Zweden is zalig! Na Schotland een goede 2e, samen met Danmark. Ook zo fijn.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Geen vast omlijnde tijdsdoel. Het ligt allemaal aan nog te nemen stappen (lekker vaag), huis verkopen en weer kopen, mijn werk, of de kinderen over een half jaar een beetje ingeslingerd zijn etc.
   Schotland heeft ook een speciaal plaatsje in mijn hart. Heb ik twee jaar geleden nog even overwogen, maar het Engelse systeem.....
   Ik was in schotland tijdens het referendum voor een onafhankelijk Schotland, heel bijzonder.

   Verwijderen
  2. ja, precies, dat Engelse systeem is één van de redenen waarom wij voorlopig niet gaan. De jongste 2 kinderen hebben het hier prima op hun kleine schooltje. Wij wonen hier gelukkig super-geweldig-mooi dus is het niet meer zo nodig om te emigreren, iets wat we een tijd geleden nog wel wilden. Nu voorlopig niet meer. Het is zó goed hier. Af en toe naar Schotland en Scandinavie op vakantie is voorlopig genoeg. We zien wel wat de toekomst brengt.

   Prááát me niet van dat referendum )(*&@$(*@$&*
   Als stamboek Fries voel ik me enorm verbonden met de Schotse mentaliteit en vrijheidsdrang, maar de uitkomst was onbegrijpelijk. Nou ja, laten we er maar over ophouden ;o)))

   Verwijderen
  3. ... en ondertussen begint het wél weer te kriebelen, dat emigratievirus ;o)) Als het er ook éénmaal in zit.... maar geen Schotland. Dat is klaar.

   Verwijderen
 2. Prachtige foto's!!! Nu hopen dat het gaat lukken met die baan!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zo is dat alles heeft zijn keerzijde, ik hoop dat het gaat lukken met het vinden van die baan. Maar dat komt vast goed want jullie hebben je hart gevolgd.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik weet precies waar je het over hebt, alleen is de situatie bij ons net andersom: werk in Zweden en moeders nog thuis in Nederland. Niet altijd even makkelijk! En nee, niet altijd even leuk en gezellig. Maar zoals jij ook al zegt: met oog op de toekomst.. x

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik hoop voor je dat jullie toekomst ook snel vorm krijgt. Even is leuk/ aardig maar....

   Verwijderen
 5. Het komt helemaal goed! Best pittig veel in je eentje opknappen nu maar als je die eerste hobbels genomen hebt en jullie je draai een beetje gevonden (en als de best lange winter straks voorbij is) dan is het het allemaal zo heel erg waard wat jullie nu doen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Veel mensen in het dorp zeggen tegen ons 'Ik hoop dat het geen koude winter wordt voor jullie'. Iedereen kent wel iemand die ooit in dit huis heeft gewoond. Schijnt dat we in een super koud huis wonen. Dus ik ben benieuwd naar de winter. Toch maar een extra dekentje inslaan..?!

   Verwijderen
  2. Nou schijnen Zweden in huis ook wel kouwelijk te zijn als ik vriendin moet geloven die met een Zweed getrouwd is... Thermostaat liefst op 23 en bij te warm zet je het raam gewoon effe open ;)
   Lekker met zijn allen in de winter bij de houtkachel slapen maar? Ben bij ons ook wel erg blij met die stapel dekens, hebben we echt wel nodig naast onze winterdekbedden.

   Verwijderen
 6. Wow, wat gaaf dat jullie je droom waarmaken, Zweden is zooo mooi. Ik hoop zo voor jullie dat het lukt om aan een inkomen te komen daar. Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wij hebben het ook zo ervaren. Alleen gingen wij maar van Dordrecht naar Appelscha (nét Friesland) verhuizen.
  Op het platteland liggen de banen niet voor het oprapen dus is mijn man elk weekend heen en weer gereisd voor een jaar lang tot hij eindelijk een baan vond.
  Maar idd, de lucht is hier schoner, de mensen zijn hier vriendelijk, het landschap is weidser en het leven relaxter. (Dus daar hoef je niet eens voor naar Zweden ;) )

  BeantwoordenVerwijderen
 8. O wat heerlijk dat jullie nu in Zweden wonen zeg! Welke regio zitten jullie?

  BeantwoordenVerwijderen