Pagina's

donderdag 26 mei 2016

Bij bloed, duizendblad

Even lekker naar het strandje om een dip te nemen. Dip, geen duik, daarvoor is het water echt te koud. Een uurtje steentjes gooien, kikkers vangen, gillend in en uit het water rennen, op ons kleedje zitten met een appeltje, vrij onschuldig allemaal. Totdat Lief besluit dat ze zelf wel een appeltje kan schillen. Als je denkt dat je een minuutje een paar meter verderop even ongestoord op een steen kunt gaan zitten.......... nee. Mevrouwtje ging dus zelf een appeltje schillen. Helaas schoot het mes onder haar nagel. Er was bloed, heel veel bloed en een gillende kleuter en een 9-jarige die al vloekend (dat kunnen die van mij) over het strandje rende. Het was dus tijd om mezelf van mijn zen-rots te hijsen en even te gaan kijken. Nu ben ik geen kruiden goeroe, maar gebruik ze wel graag. Snel zochten we wat duizendblad tussen het gras, spoelden het af, kneusden het blad, legde het op de wond en bonden er een reepje stof om. Stond ik als een soort filmheld een stuk van mijn hemdje af te scheuren. Jammer dat niemand het zag.  Tot slot nog, kusje erop, klaar en weer verder spelen. 
Zoonlief vroeg of duizendblad ook nog hielp voor dit visje.
Duizendblad is echt geweldig. Hier groeit het als (on)kruid overal.Door de salade is het lekker, als pesto is het lekker. Zelf vele malen getest.  
Wil je meer toepassingen weten en wanneer je het wel of niet moet gebruiken, klik HIER . 

6 opmerkingen:

 1. Dat had ik nou best stiekem eens mee willen maken.. G.I.Jane! ;o)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat had ik nou best stiekem eens mee willen maken.. G.I.Jane! ;o)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Argh, rillingen over de rug met messen en kinderhandjes. Goed opgelost!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. idd dat had ik je willen zien doen, je hemd verscheuren hihi. Maar vooral de vraag van je zoon deed me hardop lachen achter de pc!! Heerlijk af en toe zo in de natuur te leven!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Bedankt voor de opfriscursus kruidenleer. Goed opgelost door jou!

  BeantwoordenVerwijderen