Pagina's

dinsdag 7 juni 2016

Ritje

De laatste tijd rijden we regelmatig van Glava naar Oskarshamn. Een zes en half uur durende rit, inclusief stop, door een prachtig landschap. We tellen herten, elanden en Nederlandse campers. Soms ook hamburger ketens.  Je moet toch wat.  De kinderen beginnen ook al aardig te wennen. Net als de drukke agenda van huizen en scholen bekijken. De tijd dringt. Deze week is de laatste schoolweek en per 1 augustus hebben we onze huur opgezegd. We kijken ons suf op hemnet (Zweedse funda ) . Er staan een aantal leuke huizen te koop. Maar ja, waar wil je wonen? We hebben een tijdelijk huurhuis tot onze beschikking, midden in Oskarshamn. Tijdelijk is dat oké,  maar het is wel de bedoeling om weer buitenaf te wonen. Dit betekent weer gesleep met de kinderen qua school. Niet handig. Dus nu zijn we aan het wikken en wegen.  Het is wel de bedoeling om hier de komende 10 jaar te blijven. Ik heb namelijk geen zigeunerbloed.
Dat huizen kijken is wel grappig. Wat een puinzooi maken die Zweden er vaak van. We kijken veel bij kleine oude boerderijtjes. De prijs valt dan nog wel mee, maar ojee wat moet er dan veel gebeuren. Daar heb ik op zich niet veel problemen mee, maar het geld dat daar dan weer voor nodig is...... Nieuwe daken,  schoorstenen, verwarmingsketel,  drinkwater dat niet oké is, schuren met asbest die op instorten staan, houtworm, geen badkamer,  geen stroom. Vanalles en combinaties hiervan zien we voorbij komen. Dus we zoeken nog even verder tot we dat ene plekje hebben gevonden.

8 opmerkingen:

 1. Hemnet gluren is leuk :-) Doen wij ook weleens, gewoon lekker gluren. De goedkoopste huisjes (wat je zegt wat een bende soms.. vaak), de duurste huizen. Huis aan een meer. Of aan zee. Enz :-)

  Succes met jullie zoektocht!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh, net als Noren. Niet normaal wat die in hun tuin neerflikkeren. Ja, ruimte zat O.o
  Lastig om te moeten besluiten lijkt me. Je kent de buurt ook niet echt, dat maakt het nog moeilijker. Hopelijk kan je iets vinden wat helemaal okee is voor jullie, ook qua prijs!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel veel succes met jullie zoektocht en ook hier in Roemenië schrik je soms van de schuurtjes vol met troep of alles wat ze gewoon zo bewaren.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. wow wat leef ik met je mee .. weet je zeker dat jullie niet gewoon in .... nou ik zeg maar wat hoor, Punthorst willen wonen? boerderijtjes zat hier!

  hoe dan ook ik kijk nieuwsgierig mee!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. wow wat leef ik met je mee .. weet je zeker dat jullie niet gewoon in .... nou ik zeg maar wat hoor, Punthorst willen wonen? boerderijtjes zat hier!

  hoe dan ook ik kijk nieuwsgierig mee!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. wow wat leef ik met je mee .. weet je zeker dat jullie niet gewoon in .... nou ik zeg maar wat hoor, Punthorst willen wonen? boerderijtjes zat hier!

  hoe dan ook ik kijk nieuwsgierig mee!!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. zijn jullie er ondertussen al uit? Ben heel benieuwd!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik ben benieuwd hoe het met jullie gaat! Laat je weer eens wat horen? :-)

  BeantwoordenVerwijderen