Pagina's

dinsdag 17 oktober 2017

Huisje

Gisteren was het prachtig weer bij ons, net als in Nederland. Ideaal om nog een stukje van het huis te schilderen. Snel gaat het niet, maar met kleine stukjes komen we er ook. Het vervelende is dat alle oude verf er af moet. Overal. Op sommige plekken, zie foto hier onder, gaat dat makkelijk, maar op sommige plekken moet er echt een verfstripper aan te pas komen.
Wel een gedoe met een krabber en verfstripper inclusief verlengsnoer op een ladder. Ik ben niet echt een held op grote hoogten.
Op sommige plekken kan ik er echt niet bij. Om het huis zit een soort van plantenperk met struiken en daarom lukt het niet overal om de ladder goed neer te zetten.

Iedereen vindt het ook nodig om advies te geven. Zweden en Nederlanders, gevraagd en ongevraagd. We hebben  ook een vakman op verfgebied naar het huis laten kijken. Zijn advies was om al het hout te vervangen. De man trok wit weg na deze mededeling, maar bij mij borrelde er een soort van rebellie op. Wat nou vervangen? De planken zijn oud, maar (op een aantal na) niet rot. Dat ze niet meer ogen volgens de laatste trend..... dat is wat anders. Dus na de melding dat dit geen optie was voor ons kregen we alsnog een passend verf advies. De vakman wilde geen garantie geven voor het resultaat en we mochten niet met onze vinger naar hem wijzen als iemand vroeg wie ons geadviseerd had.

Tot nu toe zijn de man en ik erg tevreden met het resultaat. De witte verf voor de kozijnen kunnen we nog niet proberen. Dit is een ander soort verf en kan pas in het voorjaar weer gebruikt worden. Geeft niets, er is nog genoeg wit te verwijderen en rood te smeren.

Wanneer het af is? Afhankelijk van weer, andere activiteiten en zin. O, dat laatste mag ik eigenlijk niet schrijven, maar dat doe ik lekker toch. Het zal wel duidelijk zichtbaar zijn als het af is, dus niemand hoeft te vragen.

4 opmerkingen:

 1. Wat een prachtig huis😍😍😍... succes met de kwasten

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een prachtig huis😍😍😍... succes met de kwasten

  BeantwoordenVerwijderen
 3. wat een mega klus maar het resultaat zal straks heel mooi zijn

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zo'n prachtig huis! Wat zal het straks super mooi zijn. Succes met verfen!

  BeantwoordenVerwijderen