Pagina's

maandag 16 mei 2011

De eeuwige verbouwing

Twee jaar geleden schreef ik op mijn flickr pagina onder de titel  'Paradijsje':
Paradijsje
Eigenlijk zou de titel ' eeuwige verbouwing' beter passen bij deze foto.
De helft van het huis op deze foto (rechterkant) is ons dak boven het hoofd. Behalve dat het tocht, lekt, alles scheef is, niets af is en dat het ook nog eens aan de kleine kant is, hoort dit huis bij ons paradijs op aarde.

De afgelopen twee jaar is er heel wat gebeurd, een nieuwe 'poeptank' waarvoor mijn mooie zijtuin moest wijken en het huilen stond mij toen nader dan het lachen,
Dag tuin, hallo zwembad?
Er werd een flink stuk aan ons huis gebouwd
Nieuw tussen oud-1
Het oude woongedeelte werd compleet gestript en er kwam nieuwe bedrading want alles was aangevreten door ongedierte
Harde werkers
De meer dan 30 jarige keuken werd weggehaald en gewoon weer gebruikt in het nieuwe gedeelte. We leefden 2 maanden zonder afvoer en ik vergat regelmatig de emmer te legen.
De keuken

Heel wat keren werd er naar het afvalsorteerstation gereden met ons karretje
Sorteerstation
Samen met het Italiaanse houtfornuis Jessica kwam de Duitse Herman in ons leven.Natuurlijk laten wij graag mooie plaatjes van Jessica zien en prijzen haar voor ons warme huis en warme water.  De waarheid is echter dat zij hulp heeft van onze Duitse vriend Herman, een super geisoleerd vat met toeters en bellen. Herman
Binnen en buiten werd er heel wat afgeschilderd
Schilderen
Meerdere bulten zand werden gestort
Kiepertje zand
Heel wat metertjes werden er gestraat
Werk in uitvoering

en getrild (haha)
Nieuw terras
en dan hebben we het nog niet eens over het tuinwerk en de dieren.

Nu zul je denken dat we bijna klaar zijn. Uu fout! Dit weekend haalden we de hele nieuwe woonkeuken weer leeg voor een echte vloer ipv beton . Ik denk dat ons paradijsje een eeuwig project is van bloed, zweet en tranen. Toch schuilt er in elke klus een moment om nooit meer te vergeten en is er altijd tijd voor plezier.
CV-monteur
Bagger is leuk!
Hut
Vloerkunst/ floordrawings
Ach, zo slecht is een eeuwig project toch nog niet.

6 opmerkingen:

 1. Aah die piraat in zijn tent... lief!

  Wij hadden zoiets in het (heel) klein. Altijd was er wel weer iets stuk, kapot, aan vervanging toe of wat ook. Altijd interessante verrassingen van klussers voor je.

  En toch had het inderdaad wel wat.. Achteraf dan he ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een heerlijk verslag van een wereldreis in eigen huis! En wat een prachtige foto's. Die spreken toch al voor zich?

  Succes met elke klus die je nog aan moet of wilt pakken!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ...en toch, zo wordt het echt wel JOUW huis!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Greetje , je hebt helemaal gelijk. Het huis (en erf) is helemaal op ons lijf geschreven en hoe wij willen leven. Ik zou hier ook niet zo maar meer weg gaan. Door bloed, zweet, tranen en plezier is er een band ontstaan (ook met de buren)die ik niet zomaar zou kunnen doorknippen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zo'n eeuwig project hebben wij hier ook... het gaat echt met pieken en dalen, maar uiteindelijk wordt het wel helemaal zoals je wilt én helemaal van jezelf!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat leuk en herkenbaar om de foto's te zien van jullie helpende piraatjes! Ook hier zijn we voorlopig nog aan het klussen, al is het zo ook goed wonen. ;-) Je leert relativeren he ;-)

  BeantwoordenVerwijderen