Pagina's

donderdag 10 mei 2012

Kippentractor

Sinds de herfst liep een twintigtal kippen op ons erf rond te scharrelen. Erg gezellig maar ik zei nog 'Niet naar de buren, niet op mijn picknickbank of midden voor de deur poepen, niet naar binnen lopen en alleen ongedierte en onkruid opeten.' Nu luisteren die kippen van mij niet al te best. Lieve buurvrouw begon ook al voorzichtig te informeren wanneer de kippen weer achter slot en grendel gingen, want ze wilde gaan zaaien in de tuin.

Ikzelf vond het ook wel weer welletjes geweest en sloot het grootste gedeelte van de kippen weer in onze bestaande ren met nachtverblijf op. Maar ja, er bleef een koppeltje hennen met haan over die niet goed bij de rest paste. Nu moeten jullie weten dat ik al jaren droom van een kippentractor, oftewel een verplaatsbaar kippenhok met ren. Leek me zo handig. Je verplaatst om de zoveel tijd hok met ren en je kippen houden zo je gras kort.

De uitvoering van mijn plan was iets minder simpel. Manlief was super druk met andere dingen, ikzelf nog slapjes door bevalling en griep.  In een opwelling kocht ik een kippenhok met ren, liet dit door manlief, kinderen en schoonzus op een zondagmiddag in elkaar zetten en bleef maar herhalen hoe leuk het wel niet zou zijn als je het hok zou kunnen verplaatsen.

Na wat gepuzzel kwam manlief met een geweldig idee. Het frame werd verstevigd met stalen strips, twee oude wielen die al jaren rond huis rondslingerden werden gebruikt en als je de twee handels naar beneden duwt tussen de wielen gaat het hok omhoog en kan de hele installatie verplaatst worden.  Jippie, de kippentractor werkt!
Alleen moet je niet vergeten om de kippentractor te verplaatsen, anders hou je geen grassprietje meer over zoals je kunt zien op de foto..

8 opmerkingen:

 1. Oooh geweldig! Zag het al eens bij een permacultuur-dingetje maar deze is echt super! Kippen zijn geweldig, op onze dijk waar ze vijf jaar hadden gelopen hoefde je bij wijze van spreken maar een tomaat te leggen en een maand later stond er een tomatenboom :D

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ideaal zeg! Leuk dat het nog werkt ook :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. wauw geweldig, geniet van je kipjes, liefs marion

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Invenief! En een leuk hok, staat gezellig.
  Ja, kippen schrobbelen de hele boel kaal.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wow, heel goed gevonden! Handig hé, zo een man in huis (ik heb er ook zo een!) :))

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik kom hier via via terecht, wat een leuke blog heb je! Je blijft lezen... :-) Ik ga je volgen hoor!

  BeantwoordenVerwijderen