Pagina's

woensdag 10 oktober 2012

Rommel of project in voortgang?

Voor de een is het rommel, voor de ander een project in voortgang. Het is maar net hoe je het bekijkt.
Drogende kruiden, kastanjes, een artistiek gerangschikte doppen verzameling, een naaiklus of breiwerk dat ligt te wachten op die ene paar minuten tijd.Soms zijn er een beetje veel projecten tegelijk. Er wonen tenslotte ook 5 mensen in huize Hollandse Klei. Allemaal met hun eigen hobby's, liefhebberijen, gewoonten en wensen. Vaak probeer ik het ook anders te zien. Het huis ruikt heerlijk naar de kruiden die liggen te drogen, de kinderen lopen/ kruipen er naar toe om te ruiken en voelen. Zijn ze al droog? Mam, wat zijn dit voor kruiden, wat kun je ermee, zit dit in onze thee?
De kastanjes van de kleinste man zijn een bron van constant vermaak (potje kastanje biljart). De doppenverzameling wordt gebruikt voor een spelletje zoek een letter en de jongens hebben al hun eerste naaimachine les gehad, want wat was dat apparaat in dat hoekje toch interessant.
Natuurlijk is de grens tussen een project of een stofvanger zijn heel dun. Er worden ook projecten afgerond en rigoreus geruimd. Soms is het opeens schrikbarend kaal in huis. Kunnen we weer heerlijk opnieuw beginnen.

Zeg nou zelf, soms is rommel maken toch gewoon super leuk!

5 opmerkingen:

 1. hihi dat heerlijke lachebekje van je laatste foto, k moest er zelf ook helemaal om lachen , wat een ondeugd :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. "Rommel" maken lijkt me heel belangrijk voor kinderen. Heb er zelf ook nooit een punt van gemaakt. Nu ze allemaal volwassen zijn, én allemaal (heel) netjes ook nog, krijg ik vaak te horen dat ze zo'n heerlijke onbezorgde jeugd hebben gehad.
  Mooi dat jij dat je kinderen ook meegeeft!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ziet er in ieder geval heel gezellig en levendig uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heerlijk! Ik zeg altijd maar, we wonen niet in een museum!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooi die foto's en je hebt gelijk een huis is om in te wonen en te leven en dat mag je ook zien.

  BeantwoordenVerwijderen