Pagina's

dinsdag 5 maart 2013

Hulp in de huishouding

Mijn twee grote hulpen in de huishouding in willekeurige volgorde.
Wat is het toch een rijkdom om een houtfornuis te hebben. Als iets een prijs voor multitasken moet krijgen is dat ons houtfornuis wel. Theewater koken,de keuken verwarmen, eten koken, was drogen, kruidkoek bakken, strijkijzer opwarmen en een ketel met water aan de kook brengen. Is er nog een ander apparaat dat zo veel kan? Een van de betere aankopen, toch heb ik er nog nooit iets van gezien bij een consumenten programma. Jullie wel?!
De kleine meid verdient de eerste prijs voor het opleuken van de huishoudtaken. Ook heel belangrijk.

Tot slot nog even voor de liefhebbers. Strijken zonder electriciteit.
Moet toegeven dat het niet handig is met bloesjes van de man, maar voor kinderkleren en een dwarse kreukel in een spijkerbroek is dit (strijk)ijzertje ideaal. Vergeet niet een ovenwant aan te doen en er een doek tussen te leggen. Het strijkijzer wordt loeiheet en kan een beetje afgeven.

Nu ben ik wel benieuwd wat of wie jullie favoriete hulp is.

naschrift; wil ook mijn wasmachine nog even vermelden. Al 10 jaar lang ongeveer elke dag een wasje zonder moppers. Hulde!

5 opmerkingen:

 1. Die oven vind ik zo gaaf. Dat is toch nog wel een droom van me.
  Strijken doe ik liever met een snoertje :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. <3 jouw kachel! En oh ja, ook je dochter :)

  Ben vooral blij met de wasmachine en dingen waar je koffie mee kan maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wasmachine.. bij far.. Overigens dat fornuis! Super ik zou er ook wel en willen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Alhoewel ik ons fornuis/oven ('n Boretti) ook niet zou willen missen vind ik die van jou nog veel mooier. Die van ons blijft een italiaan he, mooi om naar te kijken maar wel met wat kuren hier en daar.
  En met de hand wassen.....nee, daar bedank ik ook voor, dus ben ook blij met de wasmachine. En mijn Kenwood keukenmachine komt nu wel op een goede 3e plaats hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. mijn favorite hulp/vriendin is mijn keukenmachine, naast het houtfornuis dan, we hebben dezelfde !!, geniet ervan , liefs marion

  BeantwoordenVerwijderen