Pagina's

woensdag 6 maart 2013

Zelluf doen is niet altijd leuk

Niet echt een leuk project om zelf te doen. Vorige keren deden de man en ik het samen, maar aangezien het nogal druk was op zijn werk besloot ik het heft in eigen handen te nemen. Spullen klaar zetten, ketel op het vuur en wachten tot de kleine meid naar bed ging.

Ik zal jullie de details besparen, maar eigenlijk is het een soort van ritueel. Kip pakken ( met hulp van lieve buurvrouw) en met 1 klap van de bijl is het gedaan. Bij kippetje  nummer 2 schoot het door mij heen dat we ook gewoon vegetariĆ«r konden worden.Wat ik zeker niet wil is dieren eten die geen dierwaardig leven hebben gehad, die nooit dier hebben kunnen zijn en veel stress hebben gehad. Zucht.... toch maar doorzetten dan.
Als de klus eenmaal geklaard is, inclusief plukken en prepareren (met dank aan de man) geeft het toch een goed gevoel.

Er liggen 8 heerlijke kippies in de vriezer, er staat een pan met bouillon in de koelkast voor vanavond en het gebakken filet dat we direct aten was hemels. Lieve kippetjes heel erg bedankt.

9 opmerkingen:

 1. Euh, dat doe ik dan weer niet graag zelf. Ik ben zo'n hypocrietje die niet wil zien wat er op haar bord ligt. We eten wel vaak biologisch vlees, voor mijn eigen geweten, maar zelf slachten zou ik niet kunnen. Respect voor je.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. 8 dat zijn er nogal wat om in een keer te slachten. Wij doen altijd 5 per keer Maar niets is lekkerder dan zelf gefokte kip.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Goed hoor, ik vind dat iedereen die vlees eet het een keer zou moeten doen/ zien.
  Deze dieren hebben veelal een geweldig goed leven gehad in vergelijking met de ...industrie.
  Je weet precies wat je eet,

  Ik eet geen vlees,.. maar vroeger altijd onze eigen kippen en koeien gegeten.

  Deboor

  BeantwoordenVerwijderen
 4. geweldig, gelijk heb je, onze diepvries is nu echt helemaal leeg, voorlopig geen vlees of het moet zich weer aandienen, geniet ervan , knap van je, liefs marion

  BeantwoordenVerwijderen
 5. die middelste kip op dat rekje lijkt net een zittend varkentje...
  van de pootjes schijn je fijne bouillon te kunnen trekken.

  ben echt hypocriet, maar ik kan het toch nog niet om mijn eigen kippen op te vreten, alleen door een ander... nu waren deze kipjes ook vrij duur, zijn ze klein en hebben ze nog geen ei gelegd maar toch!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ze zitten zo wel zielig naar buiten te kijken hoor! ;o)

  Maar gekheid op een stokje: ik vind je een topper! Zou het zelf (nog) niet kunnen..

  BeantwoordenVerwijderen
 7. knap dat je het kunt zelf slachten , niet aan mij besteed , vroeger toen mijn vader nog leefde aten we altijd onze eigen kippen, en lekkerder kippen heb ik nog nooit gegeten, en je wist dat ze een heerlijk leven achter de rug hadden met een mooie ren in een kleine pruimenboomgaard met hoog gras , wilde bloemen en als gezelschap een paar dwerg geitjes en mijn broer en ik gingen altijd op wormenjacht om die aan de kippen te voeren ,wat wil je als kip nog meer. nu woon ik in een huis met een piepklein tuintje en is zelf kippen houden er helaas niet meer bij.jammer want ik had mijn dochter graag dezelfde jeugd met allerlei dieren gegund.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Geen leuk werkje, maar als zelfdoener heb je later weer eer van je werk. En je weet precies wat de kip gegeten heeft en dat het een mooi leven heeft gehad.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. ahrgggg Helen !!! wel ff bellen hoor als je dit aan het doen bent
  anders ben ik bang dat ik om leg :-) wel dapper !!!

  BeantwoordenVerwijderen