Pagina's

vrijdag 8 maart 2013

Inspiratie

Maart roert zijn staart. Het wordt volgens de weervoorspellers op de radio een nat en koud weekend. Een mooie gelegenheid om nog wat inspiratie voor het tuinseizoen  op te doen. Lekker voor de houtkachel dromen over een tunnelkas.

Filmpjes op youtube, over tuinieren, permacultuur en zelfvoorzienend leven mag ik ook graag kijken.
Een van mijn favorieten is wel Alys Fowler. Ze maakte zes afleveringen voor de BBC onder de naam The edible garden, waarin ze haar stadstuin verandert in een eetbaar paradijs. Ook zijn er filmpjes te vinden over haar volkstuin, oftewel alotment, waar ze door het seizoen laat zien wat je allemaal kunt doen. Heel leerzaam en super leuk om te kijken.

Dus laat dat laatste stukje winter maar komen. Ik ben voorbereid. (en het helpt natuurlijk dat de stal en het kippenhok zijn uitgemest, de boodschappen binnen zijn en er hout opgestapeld ligt naast het houtfornuis). Fijn weekend allemaal!

11 opmerkingen:

 1. Dat scheelt inderdaad. Ik zal vanavodn nog even wat provianderen en dan cocoonen! met min twintig

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hier een druk weekend met heel erg veel bezoek voor manlief zijn verjaardag. Hopelijk kunnen ze ons vanuit het hele land bereiken.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. aha, da's een leuke serie, bedankt voor je tip, deze kende ik nog niet, zit ook nog steeds river cottage hq te kijken, deze week hebben we al 5 kuub hout gekloofd en raising beds gemaaakt in de voortuin voor groenten in te zetten, heerlijk he ? al die plannetjes, geniet ervan , liefs marion

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja leuk, River Cottage HQ! Heb ook alle afleveringen gekeken op internet, erg leuk.

   Verwijderen
 4. Leuke tip over de filmpjes, ik ga ze bekijken.
  Alys Fowler heeft ook leuke boeken geschreven, waaronder 'de eetbare tuin'. Gaat over haar perma-cultuur achtertuin. Heb 'm van Sinterklaas gekregen, is echt een aanrader.
  Nog even wachten op het mooie weer...
  Ik heb bij wijze van voorpret binnen alvast e.e.a. voorgezaaid.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hey Helena,

  Ik 'kwam je tegen' op het blog van Valhalla :). Wat woon je prachtig en blog je gezellig. Ik ga je volgen. Leuk is Alys hè? Droom je van zo'n tunnel?
  Groetjes Sacha

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Duh...vergeet ik de link http://vimeo.com/7292764

   Verwijderen
  2. Wat een super leuk linkje. Nu wil ik echt een tunnelkas (willen, willen, willen)

   Verwijderen
  3. Liever gisteren dan vandaag! Ik geloof niet dat de buren (rijtjeshuis :() het zullen waarderen hihi. Na het zien van Alys heb ik gepleit voor verwijderen van postzegel gras, maar man vond dat kindonvriendelijk. Terecht natuurlijk

   Verwijderen
 6. Leuk hoor! En bedankt voor de tip. De BBC heeft inderdaad heerlijke series.

  BeantwoordenVerwijderen