Pagina's

dinsdag 26 maart 2013

Leven zonder hedendaagse spullen

Terwijl het buiten bibbertjeskoud was, was er een heus Germaans kampement in de achtertuin van vriendin. Natuurlijk ging ik met de fam. een kijkje nemen en nam al cadeautje wat gedroogde kruiden mee.
Wij gehuld in dikke jassen, mutsen en sjaals en zij rondom een vuur met schapenvachten en wollen kleding. Geslapen werd er op een matras van stro en schapenvachten. Alle gebruiksvoorwerpen zijn met de hand gemaakt zoals 600 na christus. 

Erg leuk om te kijken en ik besef me maar al te goed hoeveel troep we hebben. Hoewel ik erg gehecht ben aan mijn bed, wasmachine, houtfornuis en PCtje is er veel te zeggen voor een leven zonder hedendaagse spullen. Waar kun je makkelijk zonder en waar ligt je grens (of is dat gewoon een kwestie van wennen)? Misschien maar eens een weekendje mee gaan op kampement?
(Ik hoor de man al zuchten als hij dit gaat lezen. Nee he, niet helemaal back to basic alsjeblieft)
Lijkt het jullie wat?

11 opmerkingen:

 1. Voor een weekje vakantie lijkt het me leuk, maar niet in het dagelijks leven

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik zou het weleens een weekje willen proberen. AMar niet voor eeuwig en altijd al houd ik wel van een rustig leventje. :) Mooie foto s en fijn dat je het met ons wou delen

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ooh, ik zag dit huisje op finn.no.

  http://finncdn.no/mmo/2013/3/vertical-2/21/7/405/164/77_881615018_xl.jpg

  Het huis dat erbij hoort, gebruiken we dan maar als garage, ik wil hier wonen!

  Maar wat een heerlijke foto's! Lijkt me zalig maar inderdaad, voor een paar weken, in de zomer. Bij een stevige zuidwester / noordooster, bij spugende kindjes, ongesteldheid, of gewoon effe snel trek in een bakkie koffie ben ik toch wel erg blij met het heden & bijbehorende gemakken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zwijmel, zwijmel.... het lijkt me geweldig om op dat vuur te koken. Ik denk dat je zelfs hammen te roken kunt hangen in de schoorsteen. mmmmm, misschien maar iets buiten fabriceren zoals deze vuurplaats.

   Verwijderen
 4. erg leuk om af en toe te doen,maar als ik smorgens opsta om naar mijn werk te gaan ,wil ik toch niet uit een tent kruipen, en dan hoor ik al mensen zeggen,maar dan hoef je niet meer te werken want dan heb je geen vaste lasten, niet realistisch denk ik want je hebt hier in nederland toch te maken met een aantal verplichte dingen zoals belasting en zorgverzekering e.d. dus zal er toch gewerkt moeten worden om rekeningen te kunnen betalen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. O, erg leuk zeg! Ik vind die ene foto met dat stukje jurk ( koraalrood?) zo mooi! Zelf gemaakt natuurlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, de linnen jurk is door de dochter van vriendin zelf gemaakt. Helemaal met de hand genaaid, met een naald van bot.

   Verwijderen
 6. Ja, leuk! Een week (of maand) zo wonen zie ik wel zitten. Voor mij zal het wel wennen zijn met deze kou, maar zoontje van 4 is toch al alle vrije uurtjes buiten, dus die geniet vast volop.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik heb het eens op tv gezien. Erg b-to-b, maar ergens inderdaad wel een doordenker. Ben benieuwd tegen welke dingen ik nu in de toekomst aan ga lopen, maar dat ik er zo bij ga leven? Nee hoor.. een kacheltje in de woonkamer moet toch wel kunnen ;o)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Leuk, bedankt voor je komst en de foto's. Enthousiaste mensen kunnen gewoon verder genieten van onze bezigheden op onze website: www.wironii.nl

  Gr. Maarten

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Geweldig om te zien… heb je trouwens een tutorial voor de leren laarsjes? Die zijn geweldig mooi!!!

  BeantwoordenVerwijderen