Pagina's

maandag 15 april 2013

Dit wordt jouw moestuin jaar!!

Het is zo super leuk om te lezen bij verschillende blogsters over hun tuin en dan met name de moestuin. Nee, geen grote aantallen vierkantenmeters, maar gewoon her en der iets eetbaars in de tuin. De afgelopen twee jaar was het in mijn eigen tuin, buiten de kruiden om, maar een schrale oogst. Natuurlijk kan ik mijn zwangerschap van nummer 3 en daarna het nieuwe piepkleine mensje als veroorzaker aanwijzen, maar simpel gezegd kan een mens niet alles tegelijk. Keuzes....
Afgelopen half jaar is er ook rigoureus keuzes gemaakt in mijn tijdsindeling. Geen tweewekelijkse naailes meer tot september, geen voetbalbestuur meer en nog maar 4 keer een ochtend helpen in de plaatselijke  biologische boerderijwinkel tot de zomervakantie. Eten uit eigen tuin gaat niet vanzelf, daar moet je tijd voor maken.
Natuurlijk ga ik hier uitgebreid verslag doen van mijn praktijken en even uithuilen als het nodig is. De man kijkt altijd een beetje warrig als ik voor de zoveelste keer kom melden als zaad is opgekomen of een plantje ten prooi is gevallen aan de slakken.Om de spirit erin te houden zijn er de filmpjes van Alys FowlerFork to forkRiver cottage en deze geweldige link van  Sacha van de Barefoot grower.
Om al mijn tuingeluk en mislukkingen vast te leggen ga ik iedere maandag een rondje maken met mijn camera en vervolgens hier posten. Heb je zin om mee te doen dan kun je een link plaatsen bij de opmerkingen en slepen we elkaar het seizoen door. Verse groenten uit eigen tuin (of balkon) voor iedereen!
En nu snel naar buiten om mijn oerwoud vast te leggen.

18 opmerkingen:

 1. Leuk dat je er ook zo mee bezig bent. Ik herken je meldingen van de opkomst van zaaisels. Mijn man moet ook erg lachen om mijn enthousiasme!
  Ik ben benieuwd naar je foto's. Ik zal ook die van mij delen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Leuk, hoe meer inspiratie en aanmoediging des te beter.

   Verwijderen
 2. Het blijft bijzonder, als eigen gezaaide zaadjes opkomen, elk jaar weer.
  Leuk dat je daar foto's van gaat maken......ik kom ze graag bekijken. En ja, daar gaat veel tijd in zitten, heel veel tijd, weet ik uit ervaring (met meer dan 650 vierkante meter moestuin ;-)
  Gelukkig hoef ik het niet alleen te doen pfffff

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. 650!!!!! Wauw! Wat een lekkers zal er uit jullie tuin komen. Dat is toch wel mijn droom om groenten en fruit het jaar rond uit mijn tuin te kunnen eten.

   Verwijderen
 3. Leuk, zo nu en dan een rondje tuin :) Hoop dat het dit jaar ook eens wat meer wordt dan een shitload aan courgettes en twee aardbeien ofzo. Martijn kijkt ook altijd zo vaag naar me als ik hiephoi doe over een kiempje. Net als ik naar hem bij vreugde om auto's of modelbouwbootjes. Hopelijk wordt het een goed moestuinjaar. Zonder stormen, slakken of andere pestbeestjes!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het werkt toch wel louterend dat ik dus niet de enige was met een slechte oogst de afgelopen twee jaar. Ik doe mee! Zal ook regelmatig posten over de succesjes en hopelijk weinig mislukkingen (mwah.... dat is valse hoop ;-)).

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk! Ik ga het zeker volgen. Of ik zelf ook foto's ga posten weet ik nog niet...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. JAh das echt een leuk idee! Ik ben l druk met voorzaaien en die piepkleine plantjes worden straks echt wat. Ben overigens wel blij dat mijn pepermunt in de badkamer het heeft gehaald.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Succes en dat heb ik hier ook dat manlief raar kijkt als ik blij kom vertellen hoe alles groeit en bloeit!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Moestuin Maandag! Leuk idee. Ik doe mee op http://tuinwaarts.blogspot.nl
  Ben erg benieuwd naar foto's van jullie moestuinen - klein en groot.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Leuk ik doe ook mee. Weliswaar misschien niet vaste prik op maandag maar er zal zeker nog menig jubelblogje of jankblogje voorbijkomen over mijn oogst. Nu ben ik vooral in jubelstemming omdat bijna alles zo mooi aan het uitkomen is. Ook mijn man kijkt me aan van waar heeft ze het over. Wacht maar tot hij straks een heerlijke tomaat proeft ;-).

  BeantwoordenVerwijderen
 10. I'm in! Leuk! Op de vierkante meter hoor en met uitbrekende kippen, mee-etende slakken en noordelijke zomer, maar ook dit jaar weer vastberaden om er een goede oogst van te maken. En anders troost ik mij met de gedachte dat ik de bijen bedien ;). Een eer dat je mij noemdt in je blog hihi. Www.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Www.evensneltussendoor.blogspot.nl Veel plezier allemaal!

   Verwijderen
 11. Owww wat een leuk idee moestuin-maandag, ik doe mee hoor. Zal aankomende maandag de eerste foto's plaatsen. Heb net volop geplant en gezaaid, er ligt dus weer veel blijheid of teleurstelling in het verschiet

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat een leuk idee. Ik probeer ook een soort 'logboek' bij te houden van mijn moestuinbak en andere plekjes waar ik heb gezaaid. Ik zit vol plannen voor uitbreiding..Ik las dat jij 500m2 om je huis heb waar je moestuin van kan maken! wauw!
  Ik kan ook zo enthousiast worden als zaadjes zoveel kracht hebben en de ellende van slakken ken ik ook. allemaal heel herkenbaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Hoewel geen moestuin, wel een tuin en bakken met kruiden en een enkele tomatenplant. http://vlasleeuwenbekje.blogspot.nl/2013/04/tuin.html?showComment=1366639704634#c7234145945856427540

  BeantwoordenVerwijderen