Pagina's

maandag 13 mei 2013

Moestuinmaandag en tips

Is het alweer maandag? Buiten dat alles groeit als een dolle, is er deze (korte) week weinig gewerkt in de tuin. Wel kocht ik  hier een aantal leuke kruiden. Deze kweker verkoopt voornamelijk eenjarige zomerbloeiers, maar heeft ook altijd een paar bijzondere kruiden.
De buit; verveine, artisjokken, appelmunt, bananenmunt, gembermunt, chocolade pepermunt, ananassalie en citroen oregano. Bijna allemaal kruiden om thee van te maken. Als het zover is zal ik een smaaktest plaatsen.

Gisteren, terwijl de mannen naar voetbal waren en de kleine meid in bed lag, keek ik onder het strijken dit filmpje van de BBC. Er zitten veel nuttige tips in over zaaien, poten en planten. Zo is strijken niet alleen goed voor nette bloesjes van de man, maar ook voor zelfstudie. Wie had dat ooit gedacht!?

Een korte moestuinmaandag van mij, maar ik kan niet wachten om bij jullie allemaal te gaan kijken.
Wil je ook je moestuin delen met ons? Laat een berichtje achter en ik zet een link op de lijst hier onder.
Je hoeft niet wekelijks mee te doen en zelfs niet de post op maandag te hebben geschreven. Laat zien waar je mee bezig bent. Lang leve de moestuin! (of balkonbak, bak op de vensterbank, hangraamding, ga zo maar door).

Moestuinmaandag, 13 mei 2013
(in willekeurige volgorde)

14 opmerkingen:

 1. Beste Helena,

  Ik wil ook graag meedoen met Moestuin Maandag. Ik tuinier oop de Brabantse zandgrond, vlak onder Eindhoven, en help ook mee met de schoolmoestuin. Of je me in het lijstje mee wil nemen ;)

  Groet, Marleen

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh jah bananemunt had ik vorig jaar ook, was vooral heel lekker geurig, vond de smaak niet bananig :-) ben benieuwd naar je ervaring met de chocolademunt.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Korte tuinweek... geintje zeker, (dat heb je ervan als je een weekend weggaat ;))
  groet

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Verveine! Die zoek ik ook nog. Die geur en smaak...
  Natuurlijk doe ik ook weer mee met moestuinmaandag:
  http://tuinwaarts.blogspot.nl/2013/05/moestuinmaandag-4-regen-regen-regen.html

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hier ook weinig vorderingen, was een drukke én natte week, da's niet echt een ideale combinatie.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuk weer al die moestuintjes. Hier is mijn weekverslagje te vinden: http://geldofleven.blogspot.nl/

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oooh die namen alleen al! Ik ga maar niet neuzen, want er is al een kasje onderweg. Meer mag ik dit jaar niet kopen voor de tuin ;). De gembermunt heb ik een aantal jaar geleden gekocht. Is winterhard en woekert niet zo erg als andere munt. Chocolademunt heb ik dit jaar voor het eerst gekocht. In mijn afgeprijsde verveine van de super zit opeens bladluis....binnen. Bah! Iemand tips? Irritant dat ik jouw leuke filmpjes niet op de aipet kan bekijken. Bedankt voor de tips...geen excuus om niet te strijken hè? Mijn blogbericht op evensneltussendoor.blogspot.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Chocolademunt ik denk aan after eight dat mag ik natuurlijk niet meer maar tony chocolony is ook goed... mmmmm Vanaaf van mij weer een bijdrageeerst fotos maken... Groet!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Het groen schiet inderdaad de grond uit de laatste dagen! Leuk en lekker al die theekruiden!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een heerlijke kruiden! De meeste daarvan zijn toch bijna niet zelf uit zaad te kweken, dus dan zijn plantjes een uitkomst!
  Ik heb ook net gepost vandaag over mijn moestuin.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ook wij hebben net een moestuinmaandagblog geplaatst. Beetje laat, maar we zijn net binnen! Het was vanavond droog, dus we hebben heerlijk geschoffeld.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wij zijn trouwens De tuinier en de kok van http://tuinierenkok.blogspot.nl

   Verwijderen
 12. Wat leuk om al die berichtjes over de tuin te lezen en tegelijk tips te krijgen en geinspireerd te worden. Ik doe ook graag mee aan de moestuinmaandag!
  alsiktijdheb.blogspot.com
  Groeten, Charlotte

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik wil ook wel meedoen met Moestuin Maandag, leuk initiatief! Ik heb een handwerkblog, waar ik af en toe ook schrijf over de belevenissen in de (moes)tuin. Leuke aanleiding om daar wat regelmaat in te brengen.

  BeantwoordenVerwijderen