Pagina's

vrijdag 10 mei 2013

Weg met wegwerp, invriezen zonder plastic

Wat gaan we straks doen met de mega oogst uit de tuin?(altijd positief blijven)  Zoveel mogelijk vers eten of anders inmaken, drogen, bewaren in het zuur, laten fermenteren, legio aan mogelijkheden. Een van mijn favorieten is toch wel de vriezer. Hupsake, zo van het land, schoongemaakt in de vriezer. Een aantal jaren geleden gingen er dus aardig wat diepvrieszakken doorheen, ook na een aantal malen hergebruik. En tja, je stop je eten wel in plastic, niet helemaal mijn ding. Moeilijk, moeilijk, moeilijk! Gelukkig lag de oplossing in mijn geval dichterbij dan ik dacht. Invriezen in glazen potten. Ergens gezien op het internet, weet niet meer waar.


Met een whiteboard stift schrijf je op de deksel wat erin zit en je veegt het zo weer weg. Ook baby hapjes gaan in kleine potjes in de vriezer. Het makkelijkst zijn potten met een wijde opening. Dit schept makkelijk, is fijner met schoonmaken en  je kunt de potten stapelen in de vriezer. De glazen potten die ik gebruik  komen van een buurvrouw,  haar hond is op dieet en krijgt elke dag sperziebonen uit een voor mij perfecte glazen pot.

Nu nog iets bedenken voor het rundvlees dat ik 1 keer per jaar krijg en invries. Iemand een idee?

6 opmerkingen:

 1. Bedankt voor de tip, wist niet dat dat kon. Ben al druk potjes aan het verzamelen voor jam e.d. maar fijn om te weten dat ik dit er dus ook mee kan doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. kreeg die tip van Jenny-Green-Teeth een tijdje terug en doe dat nu ook. Altijd gedacht dat ze zouden barsten maar dat doen ze niet! Super handig idd! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Kijk.. das nou weer een heerlijk bericht om te lezen.. Fijn om weer even langs te kunnen komen..

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Goed idee zeg! Ik vroeg me altijd al af of het werkte, was bang dat het glas zou knappen. Nog een tip voor het vullen: ik heb een jam-trechter gekocht, het lijkt een overbodig item, maar als je veel potjes moet vullen is het toch wel heel handig als je ze niet allemaal hoeft te ontdoen van knoeisels.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Pas op. Water zet uit bij vriezen. Zorg ervoor dat er ruimte is waar er naar uitgezet kan worden. Houd minstens 10% vrij. Dus niet tot de rand vol. Anders knappen ze alsnog.

  BeantwoordenVerwijderen