Pagina's

woensdag 26 juni 2013

Hartstikke gek!

'Mam, je bent hartstikke gek!' , aldus oudste zoon van negen.
Hij doelde op het feit dat ik ons busje langs de kant zette in het dorp, om vervolgens wat blaadjes van een boom te plukken en er eentje in mijn mond stak. Eigenlijk schrok ik van zijn opmerking. Dat mijn zoon eventueel zou worden aangesproken op het 'gekke' gedrag van zijn moeder, dat is wel het laatste wat een moeder wil, toch? Kon het niet laten om nog op te merken; "Sla in de supermarkt kopen, terwijl het buiten gratis groeit, dat is pas gek". Afijn, we maakten de afspraak dat ik geen eetbare dingen op het schoolplein zou plukken, publiekelijk zullen we maar zeggen.
Nog voordat we het dorp uit waren gereden roept oudste zoon: 'He, dat blaadje smaakt lekker zacht!'. Zonder dat ik het zag had hij er toch een geproefd. Kan er niets aan doen en rij met een vette glimlach naar huis. Het komt wel goed met die gekke zoon en zijn moeder.

Gekke dochter of doet ze de kat na?

10 opmerkingen:

 1. Ik zou het maar als een compliment beschouwen. Zou jij bekend willen staan als 'die zo ontzettend normale moeder'? :-)
  Op de schooltuin heb ik alle kinderen aan het ganzenvoet-knagen gekregen. Ze moeten het voor de zekerheid wel eerst even vragen. Heb ze gewaarschuwd voor giftige planten, anders grazen ze straks alles wat ze tegen komen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Joh, mij interesseert het niet wat iemand er van vind, maar kan me heel goed voorstellen dat een bijna tiener het liefst heeft dat zijn moeder totaal niet opvalt.

   Verwijderen
  2. en ganzenvoet-knagen, leuk!!

   Verwijderen
 2. Hmm ja ik herken het wel enigszins :-). Ik sta ook bij oudste zoon zijn vrienden bekend als beetje rare maar wel coole moeder. Omdat ik altijd even met ze "over het leven"praat. We zijn best streng in computer gebruik, we eten biologisch en ik pluk wild, het hoort bij mij ons zegt mijn zoon. Daarentegen mag hij al vanalles wij geven hem meestal geen tijd mee, alles is bespreekbaar. Dochter is net als ik een kruidenvrouwtje en het gaat nooit meer over ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ah joh, nog even en alles wat je doet is gek. Ik schaamde me als tiener kapot voor mijn hele familie en dan deden ze toch echt niks geks. Hormones darling ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ha , hier nog een moeder die door dochter in het verleden altijd werd voorgesteld aan de vriendengroep als de moeder die echt niet spoorde, ging regelmatig uit mijn dak op concerten en festivals , ging mee naar de fantasy fair en maakte bovendien veel dingen zelf , de reactie van de vrienden groep was regelmatig , jij boft maar met zon moeder die niet spoort, de mijne is alleen maar saai was de reactie van een van haar beste vrienden, toen we met zijn 3en naar het laatste james brown optreden in nederland gingen en ik niet stil kon blijven staan , zijn moeder was daar echt niet voor te porren en zou al helemaal niet zomaar gaan dansen in het openbaar. toen we daarna ook nog de laatste trein naar huis misten en vervolgens de nacht in amsterdam al wandelend en op een bankje door brachten tot de eerste trein weer reed, kon ik wat hem betreft echt niets meer fout doen , zijn moeder zou echt panisch geworden zijn .

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik word vooral benieuwd naar de boom..... van wie je zijn blaadjes plukte? Er staan hier ook nogal wat bomen; lijkt me makkelijk, dan hou ik gewoon op met moestuinieren ;-)
  Hannah

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik plukte jonge linde bladeren (Tilia). Meestal zitten de bladeren hoog, maar vorig jaar was er een boom gekapt die nu dus weer begon uit te lopen. Met, je begrijpt het al, grote bladeren aan uitlopers vanaf de grond, BINGO! Ze smaken echt heerlijk zacht en je kunt er samen met wat kruiden een heerlijke salade van maken. Zal er een blogje over maken met wat foto's.

   Verwijderen
  2. Dankjewel! Ik ga het eens uitproberen, er staan er hier twee naast het huis, één jonkie, waar de bladeren nog niet zo hoog zijn!
   Hannah

   Verwijderen