Pagina's

maandag 26 augustus 2013

Moestuinmaandag, week 35

De moestuinbakken in de voortuin zijn aardig dichtgegroeid. Als het weer nog even meezit hebben we straks mais. Dat zou dan voor het eerst zijn in al die jaren dat ik hier woon :D
Zo nu en dan is er nog een rood aardbeitje te vinden in de linker aardbeienbak. Leuke sport van de jongens; wie vindt het rode aardbeitje!
Ook de courgette gaat nog even door met dit heerlijke zomerse weer.
De kruiden onder de waslijn blijven ook maar geven ondanks mijn geknip. Zelfs de bieslook is opnieuw uitgelopen.
 Dille en basilicum in olijfolie en rozemarijn, tijm en venkel in zonnebloemolie. Staat altijd leuk in bewaarde flesje. Helaas gaan de flesjes wel in de kast. Blijft de olie net wat langer goed (volgens de boekjes).
 De bloemetjes van de Chinese bieslook smaken heerlijk. De hele dag door loop ik er van te snoepen. Niet echt lekker voor de rest van de familie, want de bloemetjes smaken sterk naar knoflook en mijn adem schijnt er nu erg naar te ruiken. Tja, is maar tijdelijk hoor. Ik blijf lekker snoepen (wraak op al die stink poep luiers en stink sokken).
 De rucola onkruidjes tussen de tegels leveren nog steeds voldoende blaadjes voor op de boterham.
Wat wil een mens nog meer? Juist, een afdak dat bijna waterdicht is.
Hoera voor de man des huizes, alle eer komt hem toe. Er is geen schroefje gebruikt en op de doorzichtige golfplaten na is er niets gekocht. Zo zie je maar dat je met spullen die over zijn een heel eind kunt komen.
(en als je handig bent, klein detail)

Heb jij ook een moestuin of groenten, fruit en kruiden in een bak, pot of......
Laat ons meegenieten en laat een link achter bij de opmerkingen. Leuk!

Moestuinmaandag, week 35
(in willekeurige volgorde)

14 opmerkingen:

 1. Haha...ik vind je wraak geweldig! Mooi om te zien hoe je de cadeautjes uit de tuin verwerkt. Super courgette zeg! Ik begin te denken dat een paar graden temperatuursverschil echt uitmaakt. Rode tomaten, rijpe bramen en andere bessen: het laat hier in het noorden lang op zich wachten. Mag niet klagen, want dit weekend was het juist in Groningen het lekkerste weer van het land.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Whaha lol om je wraakactie, zou het helpen vraag ik me af... :D
  Wel mooi, je afdakje zeg. Paar huizen verder hebben ze dat ook gemaakt, lijkt me heerlijk. Lekker buiten met een dekentje als het regent ofzo. Nou gaaf joh. En je groenten gaan ook fijn. He, dat is toch goed om te zien!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het ziet er prachtig uit! Ik wilde vandaag ook foto's plaatsen voor moestuinmaandag, maar ik krijg ze er niet op :-(

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dus jij begroet je man en kinderen enthousiast met "hhhhhhhhhhalloooooo". Gelijk heb je hoor, lekker blijven snoepen. Je tuin doet het echt goed zeg!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wow wat een fantastische kiekjes! En dat afdak fantastisch!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oh, jij hebt ook mais! Ik vind dat een van de leukste planten in de tuin. Ze groeien zo heerlijk onverstoorbaar door ;-)
  Dat afdak ziet er geweldig uit!
  Mijn moestuin update: http://geertrude.blogspot.nl/2013/08/in-mijn-moestuin_26.html

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oh wat heerlijk zo je tuintje! Enne die bieslook heb ik dus ook, wist niet dat het een speciaal soort was, hier is het zelfs onkruid :-x Maar ik laat hem staan en denk zelfs dat ik hem nu ga uitgraven en in een pot doe. Zodat ik hem als de tuin verder klaar is een mooie plekje kan geven :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat leuk om weer mee te kijken in je tuintje. Ik heb dit keer een stukje geschreven over een tuin die ik bezocht. http://handwerktuin.blogspot.nl/2013/08/moestuin-maandag-hortus-haren.html

  BeantwoordenVerwijderen
 9. HEERLIJK JE AFDAKJE, GA JE NOG ERG VEEL LOL VAN HEBBEN, GNIET ERVAN , LIEFS MARION

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een geweldig mooie mais! Bij mij blijven het maar sprietjes. Ach, volgend jaar weer een nieuwe kans!
  Ben ook weer van de partij vandaag!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Dat gaat goed bij jullie in de tuin. Mooi, hoor dat afdakje, straks in het najaar lekker met een kop thee en een breiwerk onder het afdak, zit je beschut en droog en ben je toch buiten.
  En ook ik moestuin deze maandag mee.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Prachtig afdak. Heerlijk om daar straks met een warme beker koffie of chocomel onder te zitten of de regen op de platen te horen tikken. En handig zo'n man met twee rechterhanden.

  Ik moestuin ook mee vandaag alleen zonder foto's. Superoogst heb jij trouwens.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. ;o))))

  mijn courgettes zijn raar gaan doen, na een vliegende start en reuzevruchten.... kruid verschoten?! nou ja, wat er nog aan komt is mooi meegenomen.

  http://geerthepenning.wordpress.com/2013/08/27/moes-tuin-rondje-en-heel-veel-bomen/

  BeantwoordenVerwijderen